Intervenție în premieră națională la Institutul Inimii din Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1960 Vizualizări

Intervenție în premieră națională la Institutul Inimii din Târgu Mureș

O intervenție în premieră națională a fost efectuată la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară în noaptea de vineri, 6 august, a anunțat luni, 9 august, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

”Un pacient în vârstă de 35 de ani din Reșița, victimă a unui accident rutier, politraumatizat, cu ruptură de aortă toracică descendentă, hemotorace bilateral, fracturi multiple, contuzie pulmonară, hepatică și renală, hemoperitoneu, a fost internat în condiții de urgență, transferat cu elicopterul SMURD de la Spitalul Județean Reșița. Pacientul aflat în stare critică, șoc hemoragic, intubat, ventilat mecanic, cu necesar de medicație vasoconstrictoare, a fost transportat direct în sala de intervenții a Laboratorului Angio, unde o echipă interdisciplinară de medici condusă de dr. Elkahlout Ayman a efectuat o procedură complexă hibridă de endoprotezare a aortei toracice rupte, cu rezultat final bun. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a desfășurat fără incidente, pacientul fiind transferat ulterior în unitatea de terapie intensivă a Institutului”, a precizat prof. univ. dr. Horațiu Suciu, prin intermediul unei postări făcută pe pagina personală de Facebook.

Potrivit aceleiași surse, în prezent starea generală a pacientului este bună, acesta este stabil hemodinamic și respirator, conștient, iar în cursul zilei de luni, 9 august, ”va fi transferat în Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru fixarea fracturilor de la nivelul membrului inferior drept.”

”Considerăm rezolvarea acestui caz ca o expresie a înaltului grad de experiență profesională și performanță medicală a specialiștilor din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, singurul centru din România care a acceptat cazul. Felicitări întregii echipe, multă sănătate tânărului pacient”, a transmis prof. univ. dr. Horațiu Suciu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE