Director nou la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu” din Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1577 Vizualizări

Director nou la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu” din Luduș

Prin decizia Inspectoratului Școlar Județean Mureș, la Luduș a fost investită în funcția de director al Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” profesoara doctorand Adela Antoaneta Hagău. Numirea a fost făcută într-un moment atipic pentru școala care are o vechime de peste o jumătate de secol și anume, demararea lucrărilor de extindere și echipare a imobilului, valoarea totală a proiectului fiind de 10.724.260 de lei, iar data finalizării fiind estimată pentru 31 mai 2022.

De 27 de ani la „Ioan Vlăduțiu”

Prof. drd. Adela Hagău și-a ales încă din timpul școlii frumoasa profesie de educator al tinerilor și în perioada 1987-1991 a urmat cursurile Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș după care a urmat Facultatea de Științe și Litere, secția Filologie (între 2001-2006) și un stagiu de Masterat în „Istoria literaturii și sistemul criticii literare” ambele la Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, iar din anul 2019 până în prezent este doctorand în Filologie la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Conform pregătirii profesionale, în anul 1991 s-a calificat ca învățătoare, în anul 2006 a fost licențiată în Filologie, iar din anul 2007 este Master – Istoria literaturii și sistemul criticii literare. După ce a fost învățătoare la școlile generale din Cecălaca, Tăureni, Roșiori și „Ioan Vlăduțiu” Luduș între anii 1991-2006, de la 31 august 2006 a devenit profesor cu gradul didactic I la catedra de Limba și literatura română a școlii la care acum este director.

Perfecționare continuă

Prof. drd. Adela Hagău consideră că perfecționarea continuă a cadrelor didactice este o datorie de onoare pentru dascălii preocupați de buna pregătire a elevilor.

„Că a fi profesor este în primul rând o vocație, o misiune nobilă, dar și o oportunitate de a sădi în mințile viitoarelor generații adevăratele valori morale și culturale. M-am străduit să le transmit elevilor mei bunătatea, înțelegerea și experiența, îndrumându-le pașii pe tărâmul cunoașterii și urmărindu-le zborul”, a declarat prof. drd. Adela Hagău.

În consecință, din anul 2002 a participat la un mare număr de cursuri de perfecționare din care amintim: Programul Head Start/Step By Step, Educație și cetățenie democratică și drepturile omului, Tehnici informaționale computerizate, Management și comunicare, Consiliere și orientare, Aplicații de software educațional, Evidență și management în cariera didactică, Management și leadership, Managementul calității serviciilor educaționale în organizațiile școlare, Profesor în online, Receptarea textului nonliterar.

Experiența profesională dobândită în cei 30 de ani de la catedră s-a concretizat în articole și studii apărute în publicații de specialitate sau comunicate la sesiuni științifice organizate la instituții de prestigiu din țară.

Acum, după investirea în funcția de director al Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” Luduș, prof. drd. Adela Hagău își propune să răspundă noilor provocări: „Prioritatea mea este aceea de a veghea la asigurarea celor mai bune condiții pentru ca elevii să înceapă noul an școlar în siguranță cu atât mai mult cu cât clasele au fost relocate în spațiul pus la dispoziție cu generozitate de Școala Gimnazială nr. 1 Luduș”.

Condițiile deosebite în care își desfășoară activitatea Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” nu sunt des întâlnite și vor genera situații care vor trebui rezolvate cu tact, calm și înțelepciune și pentru aceasta, noua directoare spune că o preocupă „în mod deosebit realizarea unui act educațional la cele mai înalte standarde, centrat pe elevi.”

”Consider că prin încredere, răbdare și entuziasm, prin implicarea comunității locale vom reuși să ne îndeplinim obiectivele propuse: dezvoltarea instituțională a școlii, construirea unui climat de încredere și rspect reciproc și promovarea valorilor educaționale în context european. Mulțumiri și aprecieri pentru activitatea desfășurată de domnul profesor Ioan Adrian Banea, fostul director al școlii”, a conchis prof. drd. Adela Hagău.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE