Home / Sanatate / FOTO: TIR de terapie intensivă, la Spitalul Clinic Județean Mureș

FOTO: TIR de terapie intensivă, la Spitalul Clinic Județean Mureș

O unitatea mobilă pentru terapie intensivă cu o capacitate de 12 locuri a ajuns miercuri, 13 octombrie, la Spitalului Clinic Județean Mureș.

”Conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a făcut și face eforturi pentru punerea pe poziție a unității, pentru racordarea la utilități și oxigen precum și detașare de personal în așa fel încât să devină operațională în cel mai scurt timp. Unitatea mobilă este o soluţie de rezervă atunci când necesarul de paturi de terapie intensivă depășește capacitatea de terapie intensivă a spitalului”, se arată într-un comunicat de presă remis de Compartimentul relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș.

Unitatea mobilă ATI a fost amplasată în curtea Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Județean Mureș și răspunde necesității în creștere de paturi ATI destinate bolnavilor cu forme grave Covid-19.

“Județul Mureș se numără printre județele cele mai solicitate pentru a se implica în gestionarea națională a numărului mare de cazuri, în special cazurile grave. Tocmai din acest motiv, am considerat că aducerea la Târgu Mureș a unității mobile ATI, o unitate disponibilă la cerere județelor din țară, ar susține strategia noastră de a gestiona numărul mare de cazuri. În acest moment, avem un număr de 55 de paturi ATI în județul Mureș, la care se vor adăuga cele 12 locuri care reprezintă capacitatea maximă a unității mobile trimise astăzi de către Departamentul pentru Situații de Urgență. Unitatea urmează să fie operaționalizată în cel mai scurt timp pentru a fi dată în folosință. Toate paturile ATI  sunt în permanență ocupate, astfel că vom continua să sporim capacitatea de internare și tratament în funcție de evoluția situației epidemiologice.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.   

Aducerea unității mobile de terapie intensivă în județul Mureș a fost posibilă datorită unui efort comun al Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, Direcției de Sănătate Publică Mureș, Consiliului Județean Mureș și Instituției Prefectului – Județul Mureș. Personalul medical care va deservi unitatea mobilă de terapie intensivă aparține Spitalului Clinic Județean Mureș și Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

(Redacția)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

RESTRICȚII NOI! Barurile, cluburile și discotecile, închise!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat vineri, 22 octombrie, Hotărârea nr. 91 privind …