”Ziua Europeană a Justiției Civile” sărbătorită online Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 183 Vizualizări

”Ziua Europeană a Justiției Civile” sărbătorită online

În acest an, Tribunalul Mureș nu va organiza tradiționala Zi a Porților Deschise cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile din data de 25 octombrie, motivul deciziei fiind pandemia de COVID-19, a anunțat conducerea instituției, prin intermediul unui comunicat de presă.

”În data de 5 iunie 2003, la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi Uniunii Europene, s-a stabilit data de 25 octombrie ca fiind ,,Ziua Europeană a Justiţiei Civile”, menită a aduce în atenţia cetăţenilor europeni modul de funcţionare a justiţiei şi de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun european. Cu ocazia celebrării ,,Zilei Europeane a Justiţie Civile” la data de 25 octombrie a fiecărui an, instanțele de judecată îşi deschid porţile prin organizarea de  manifestări specifice, pentru a veni mai aproape de cetăţeni şi a arăta  publicului modul de funcționare a justiției de zi cu zi, ca şi serviciu public, în slujba acestora. Scopul acestor evenimente este îmbunătăţirea accesului la justiţie, consolidarea relaţiei de încredere între magistraţi, cei care înfăptuiesc actul de justiţie, şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii”, a transmis judecător Veronica Szasz, președintele Tribunalului Mureș.

Broșuri și ghiduri, online

Persoanele interesate să afle informații despre modul în care funcționează sistemul judiciar vor avea, totuși, la dispoziție, broșuri și ghiduri specifice, disponibile pe portalul instanțelor de judecată din România.

”Având regretul că în acest an, în contextul pandemic actual, nu putem continua tradiţia anilor precedenţi de a organiza evenimente de acest gen, pentru a marca ,,Ziua Europeană a Justiţiei Civile” venim în întâmpinarea tuturor persoanelor interesate cu materiale de informare privitoare la sistemul judiciar. Ne adresăm justiţiabililor, elevilor, studenţilor, profesioniştilor în drept şi le punem la dispoziţie, broşuri şi ghiduri, elaborate și adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii, referitoare la: Ziua Porţilor Deschise, organizarea sistemului judiciar, admiterea în magistratură, ghiduri de bune practici privind relaţia instanţelor de judecată cu celelalte profesii juridice şi cu mass media, materiale ce pot fi consultate online accesând portalul instanţei just.ro, secţiunea ,,Informaţii de interes public”. În această zi specială, ne dorim să reamintim opiniei publice că justiţia este în primul rând un serviciu public, destinat cetăţenilor, şi că se depun toate eforturile pentru realizarea unui act de justiție de calitate, în acord cu principiile statului de drept, care ne călăuzesc în activitate!”, a mai arătat judecător Veronica Szasz.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE