O nouă premieră la Compania „Liviu Rebreanu” Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

O nouă premieră la Compania „Liviu Rebreanu”

Compania „Liviu Rebreanu” anunță o premieră absolută care va avea loc joi, 4 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare. Regizoarea Leta Popescu revine la Teatrul Naţional Târgu Mureş după spectacolul „Tatăl meu, preotul“ de Gabriel Sandu, de această dată alături de Maria Manolescu, împreună cu care a scris piesa „Lucruri nespuse“.

„Lucruri nespuse“ este primul spectacol din programul de regie al Letei Popescu din următorii 3 ani, un program de teatru popular în care regizoarea revizitează structurile clasice, mecanismele comice, poveștile cu tâlc, într-o rescriere care nu trădează căutările artistice. Totodată, spectacolul marchează premiera absolută a piesei „Lucruri nespuse“.

Sinopsis

Irina ajunge la casa de la țară a colegilor ei, Tudor și Bogdan, doi frați îndrăgostiți de ea cu care lucrează într-o agenție de publicitate. În cele trei zile și trei nopți în care cei trei trebuie să conceapă o reclamă la salam vănătoresc, încep să se spună lucruri care nu s-au spus niciodată. Prin întâlnirea cu băieții simpli de la țară, prieteni ai celor doi frați, Irina își pune la îndoială relația cu logodnicul rămas acasă, iar în final va trebui să ia o decizie.

Spectacolul „Lucruri nespuse“ este o comedie poetică, una în care adevărurile dure despre iubire sunt spuse simplu și firesc. Spectacolul este o frescă a diferitelor tipuri de iubire, cea maternă, cea aproape matură din pragul unei căsnicii, cea incipientă a celor foarte îndrăgostiți, cea funcțională între oameni căsătoriți dar lipsiți de pasiune. Spectacolul este totodată o frescă a ceea ce înseamnă masculin-feminin astăzi, a raporturilor dintre bărbați și femei, cu o reîntoarcere la lucrurile general acceptate și cu o privire ageră la ceea ce se dorește astăzi.

Piesa a fost scrisă de Leta Popescu şi Maria Manolescu, regia artistică este semnată de Leta Popescu, scenografia îi aparţine lui Mihai Păcurar, muzica a fost compusă de Magor Bocsárdi, mișcarea scenică a fost concepută de Mihai Mihalcea, sufleor este Laura Moldovan, iar regia tehnică este asigurată de Stelian Chiţacu.

Din distribuţie fac parte actorii: Dan Rădulescu – Ştefan (Tatăl), Georgiana Ghergu – Sandra (Mama), Cristian Iorga – Bogdan (Fiul), Ştefan Dogaru – Tudor (Fiul), Laura Mihalache – Irina (Femeia măritată), Theo Marton – Bărbatul, iar în rolul meşterilor: Ştefan Mura / Csaba Ciugulitu – Alex, Andi Gherghe – Andrei, Mihai Crăciun – Genucu, Luchian Pantea – Marian şi Tiberius Vasiniuc – Valerică.

Spectacolul are o durată de 2 ore şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Biletele pot fi achiziţionate în format electronic de pe platforma www.biletmaster.ro

Programul casieriilor la Teatrul Național din Târgu Mureș

Începând cu data de 1 noiembrie, Casieriile vor funcţiona după următorul program: Casieria de la Sala Mare va fi deschisă de luni până vineri între orele 9.00 – 18.00, iar Casieria de la Sala Mică va fi deschisă cu o oră înainte de spectacole (17.30 – 18.30), atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE