Dumitrița Gliga (PSD): ”Unirea a fost posibilă pentru că românii au crezut în ea” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Dumitrița Gliga (PSD): ”Unirea a fost posibilă pentru că românii au crezut în ea”

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a transmis miercuri, 1 decembrie, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României.

”Cred că avem nevoie, mai mult ca oricând, în aceste momente festive, să ne aducem aminte de determinarea și sacrificiile înaintașilor noștri, care au mers până la jertfa supremă, în realizarea mărețului obiectiv – al unității, independenței și suveranității țării noastre.

Iată de ce consider că acest eveniment aniversar trebuie să reprezinte și un veritabil moment al adevărului, adică un prilej de atentă reflecție, de redefinire sau de reconfirmare a direcțiilor noastre de dezvoltare și de acțiune, ca stat și ca națiune.

Desigur, esenţa învăţămintelor anilor 1916-1918, pentru noi, românii, aceasta ar fi: istoria este imprevizibilă, conjuncturile internaţionale sunt mereu fluide. Ceea ce azi pare imposibil mâine poate fi lesnicios. Unirea a fost posibilă pentru că românii au crezut în ea şi pentru că fraţii (munteni, moldoveni, ardeleni) n-au încetat nicio clipă să-şi dorească să fie împreună.

De-aceea am răzbit atunci, de-aceea suntem şi azi o Românie mare, chiar dacă ciuntită un pic faţă de acum 103 ani. Suntem însă uniți, într-o Europă unită. Însă şi acum, ca și în 2018, stă în voinţa noastră ca visul nostru de unitate să se împlinească.

Vă asigur de gândurile mele cele mai bune și vă urez sănătate, fericire și împliniri pentru dumneavoastră și familiile dumneavoastră, cu prilejul Zilei Naționale a României – cu încrederea deplină și convingerea că doar împreună vom reuși și vom putea identifica soluții concrete și durabile, vizând recâștigarea demnității naționale și a încrederii tuturor celor care simt și gândesc românește în ceea ce privește viitorul, unitatea și prosperitatea țării noastre.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE