”Avocatul”, premieră de Revelion Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

”Avocatul”, premieră de Revelion

Spectacolul de Revelion din acest an al Companiei Tompa Miklós a Teatrului Național din Târgu-Mureș este comedia muzicală – Avocatul de MOLNÁR Ferenc-KELLÉR Dezső-ZERKOVITZ Béla, în regia lui KERESZTES Attila. Premiera spectacolului va vea loc în această seară  de la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului.

„Numele lui Molnár Ferenc este asociat cu comediile scrise cu un profund profesionalism scenic. Avocatul este de fapt prima piesă semnată de tânărul autor, însă tehnica de dramatizare specifică, construcția întorsăturilor de situație și personajele comice concepute cu ironie se regăsesc deja și în această operă. Dr. Sárkány, avocatul renumit și de succes, respectiv Puzsér, spărgătorul simpatic, cu toate că reprezintă două extreme ale societății, trăiesc într-o simbioză: avocatul este cel care îşi ajută clientul să scape, timp în care îşi consolidează reputaţia datorită soluțiilor avocăţeşti spectaculoase folosite în apărarea lui Puzsér. Într-o zi, rolurile se schimbă între ele, iar lumea se dă peste cap”, afirmă reprezentanții Companiei Tompa Miklós.

Avocatul nu se află la prima reprezentaţie pe scena teatrului târgumureșean: în urmă cu 75 de ani, în momentul înființării Teatrului Secuiesc, comedia lui Molnár a fost pusă în scenă. Acum, la sfârșitul stagiunii festive de 75 de ani, Compania aduce un omagiu cu o reprezentație regândită, diferită faţă de cea de la începuturile activităţii artistice la Târgu Mureş.

DISTRIBUȚIA: DR. DRAGON: KOVÁCS Botond; DOAMNA DRAGON: KÁDÁR Noémi; PUZSÉR: GALLÓ Ernő; CSATÓ: RÓZSA László; CSERESNYÉS: VARGA Balázs; BERTALAN: TAMÁS Fábián Csanád; LENKE: KISS Bora; DOAMNA MAROSI: FODOR Piroska; FATĂ ÎN CASĂ: BENŐ Kinga; PROFESORUL DE GEOGRAFIE: MESZESI Oszkár; DIRECTORUL: BÁLINT Örs; POLIȚIST I.: NAGY Levente; POLIȚIST II.: NAGY Péter; SINGER: BOKOR Barna.

ORCHESTRA: KORPOS András, KOSTYÁK Márton, SÁNTHA Huba József, APOSTOLACHE KISS Zénó.

Orchestrație: APOSTOLACHE KISS Zénó; Sceonograf costume: LOKODI Aletta; Scenograf decor: KERESZTES Attila; Asistent scenografie: OLÁH Réka; Dramaturg: SZABÓ Réka; Coregraf: KÁNYÁDI György; Regizor tehnic: RIGMÁNYI Lehel; Sufleur: TÓTH Katalin.

Spectacolul a fost realizat cu aprobarea Agenţiilor Pentaton şi Umpa. Obţinerea licenţei din partea moştenitorilor lui Ferenc Molnár a fost intermediată de Agenţia Hofra. www.hofra.hu

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta de peste 14 ani, și se joacă în limba maghiară cu supratitrare în limba română. Următoarele reprezentații vor avea loc pe 4, 5, 6, 17 și 28 ianuarie 2022 de la orele 18.00.  Biletele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului, de luni până vineri, între orele 9:00 – 18:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau rezervate la numărul de telefon 0365 806 865.

Biletele pot fi achiziționate și online pe Biletmaster: https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/Production/440694/A-doktor-ur

Din cauza reglementărilor pe perioada pandemiei, reprezentația se ține cu un număr limitat de locuri, cu respectarea strictă a tuturor prevederilor de siguranță. Purtarea măștii este obligatorie pe întreaga durată a reprezentației.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE