ACHIZIȚIE. Echipamente noi, de peste 5 milioane de lei, la Institutul Inimii Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 973 Vizualizări

ACHIZIȚIE. Echipamente noi, de peste 5 milioane de lei, la Institutul Inimii Târgu Mureș

Conducerea Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș a demarat, în data de 29 decembrie 2021, o licitație estimată la valoarea de 5.484.000 de lei, fără TVA, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 ianuarie 2022, iar lista achiziţiilor conţine: aparat de asistare funcție cardiacă și pulmonară tip ECMO staționar (cantitate maximă estimată de 4 bucăți), aparat de asistare funcție cardiacă și pulmonară tip ECMO de transport (cantitate maximă estimată de 4 bucăți) și sistem automat pentru producere de gheață chirurgicală sterilă fină pentru răcirea și prezervarea țesuturilor și organelor (cantitate maximă estimată de 3 bucăți).

”Necesitatea achiziționării acestor echipamente medicale este că aparatele de asistare funcție cardiacă și pulmonară ECMO asigură suportul circulator și respirator mecanic la pacienții cu insuficiență cardiacă și respiratorie intra și postoperator mai ales în contextul actual al pandemiei cu COVID-19. În acest sens, se precizează că există resursă umană înalt specializată pentru utilizarea cu succes a acestor echipamente, până în prezent fiind aplicate la nivelul Clinicii Chirurgie Cardiovasculară – Adulți și Copii peste 100 de proceduri în patologia adultului, pediatrică și a transplantului cardiac; având în vedere că există cinci săli de operație în structura blocului operator, precum și numărul de 23 de paturi ATI, este necesară achiziționarea acestor aparate. În ceea ce privește sistemul automat pentru producere de gheață chirurgicală sterilă fină pentru răcirea și prezervarea țesuturilor și organelor, acest echipament medical este necesar pentru intervențiile pe cord deschis și transplant, pentru asigurarea temperaturii optime a cordului în timpul procedurilor chirurgicale aplicate”, se precizează în caietul de sarcini al licitației, document întocmit de prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Secției Chirurgie Cardiovasculară, și aprobat de dr. Mariana Anișoara Ciorba, managerul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE