Home / Business / Sistem nou de management al sănătății și securității în muncă implementat la Azomureș

Sistem nou de management al sănătății și securității în muncă implementat la Azomureș

Azomureș a obținut certificarea pentru sistemul de management al sănătății și securității în muncă, ISO 45001:2018, în urma unui audit extern desfășurat în luna decembrie a anului trecut, a anunțat joi, 20 ianuarie, Biroul de presă al companiei.

Scopul unui Sistem de Management al sănătății și securității în muncă este de a asigura cadrul pentru gestionarea riscurilor și oportunităților din acest domeniu, de a preveni rănirea și îmbolnăvirea lucrătorilor și de a asigura locuri de muncă sigure și sănătoase atât pentru lucrătorii proprii, cât și pentru vizitatori și/sau contractori, așa cum este definit prin stabilirea obiectivului  “zero accidente de muncă”.

Implementarea sistemului de management este o decizie operațională și strategică pentru orice companie, iar succesul depinde de Angajamentul Managementului și de Participarea Activă a tuturor nivelurilor ierarhice și funcțiilor din cadrul companiei.

Avantajele implementării ISO 45001:2018 pentru Azomureș:

  • Oferirea angajaților, vizitatorilor și/sau contractorilor un mediu sigur și sănătos de muncă.
  • Demonstrarea angajamentului companiei de a respecta obligațiile legale și de a identifica și implementa alte cerințe, de bună practică.
  • Reducerea și ținerea sub control a riscurilor care produc întârzieri în producție.
  • Minimizarea riscurilor de nefuncționare prin accidente.
  • Demonstrarea în fața clienților a angajamentulului managementului de a menține o politică eficientă în materie de sănătate și securitate în muncă.
  • Furnizarea unui sistem robust pentru menținerea și îmbunătățirea continuă a sănătății și a securității la locul de muncă.
  • Menținerea unui sistem de consultare a angajaților cu privire la sănătatea și securitatea în muncă, în scopul îmbunătățirii performanței.

Implementarea standardului și obținerea certificării a reprezentat un efort din partea mai multor echipe, din departamente și secții. În următorii 3 ani va exista un program de supraveghere pentru respectarea politicilor implementate, iar în 2024 este programată recertificarea. Auditurile interne și externe asigură conformitatea deplină în managementul siguranței.

Citeste si:  FOTO: Femeie căzută cu trotineta electrică în Târgu Mureș

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …