Quokka, zâmbărețul Diverse
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 476 Vizualizări

Quokka, zâmbărețul

Considerat cel mai vesel animăluț, trăiește în vestul Australiei, în zone cu vegetație densă, în tufărişuri, în apropierea apelor sau în pădurile de eucalipt, dar, mai ales, pe Insula Rottnest, în apropiere de Perth, şi pe insula Bald, în apropiere de Albany, oraş important din regiune.

Quokka (Setonix brachyurus) este un mic marsupial din Familia Macropodidae, din care fac parte şi cangurii şi alte câteva specii asemănătoare. Înainte de sosirea europenilor, în Australia existau 53 de specii de marsupiale. Între timp, şase au dispărut, iar 11 dintre cele 53 s-au diminuat ca număr, potrivit Wikipedia.

Quokka este de dimensiunea unei pisici, cu o coadă mai scurtă, cântărind 2,5 – 5 kilograme şi având 40-55 centimetri lungime. Corpul îi este acoperit cu o blană brun-cenusie pe spate şi alburie pe burtă, cu peri aspri. Are urechile rotunde şi mici, capul scurt, cu obrajii proeminenţi şi nasul negru, ceea ce îi conferă şi o expresie nostimă. Este unul dintre rarele marsupiale care are, ca şi primatele, vedere tricromatică (percepe trei culori)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE