UE, solidară cu Finlanda Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

UE, solidară cu Finlanda

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat asigurări Finlandei că blocul comunitar va fi alături de ea, în contextul disputei dintre Occident şi Rusia din cauza Ucrainei, potrivit Agerpres.

Finlanda a arătat mereu solidaritate în calitate de membru al UE şi, de aceea, se poate baza pe solidaritatea totală a UE acum, a declarat von der Leyen, după o întâlnire cu premierul finladez Sanna Marin la Helsinki. Finlanda are o frontieră mai lungă cu Rusia decât oricare alt stat UE şi, deşi nu este membră a NATO, are legături strânse cu alianţa militară.

Preşedinta Comisiei Europene şi-a exprimat speranţa că această criză privind Ucraina declanşată de Rusia va putea fi soluţionată prin diplomaţie şi dialog. Ea a adăugat că, în eventualitatea unei noi agresiuni militare împotriva Ucrainei, vor exista sancţiuni financiare şi economice, dar a precizat că speră că Rusia se va întoarce pe ”calea păcii şi dialogului”.

La rândul ei, Sanna Marin a spus că unicul mod de a găsi soluţii paşnice este dialogul. ”Vrem cu toţii ca Rusia să dezescaladeze situaţia şi vrem să găsim moduri paşnice de a ieşi din asta”, a spus ea.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Foto: www.radioromanul.es

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE