Armata sârbă a neutralizat o dronă în apropiere de Kosovo Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

Armata sârbă a neutralizat o dronă în apropiere de Kosovo

Armata sârbă a neutralizat o dronă care zbura în proximitatea unor facilităţi militare într-o regiune din sud-vestul Serbiei în apropiere de Kosovo, a anunţat Ministerul sârb al Apărării.
”Drona, care zbura dinspre muntele Kopaonik (la frontiera cu Kosovo n.red) în direcţia unor instalaţii militare a fost doborâtă prin măsuri de bruiaj electronic”, se arată într-un comunicat al ministerului sârb, care adaugă că armata sârbă va continua să neutralizeze dronele ce apar în zona de interdicţie de zbor la frontiera dintre Serbia şi Kosovo.
Originea dronei, identificată drept ”o dronă comercială”, nu a fost precizată. Mai devreme în aceeaşi zi ministrul sârb al apărării, Milos Vucevic, a semnalat că mai multe drone au intrat în ultimele zile în spaţiul aerian al Serbiei venind dinspre Kosovo.
Aceste incidente survin într-un moment când tensiunile dintre Belgrad şi Pristina se intensifică din nou după decizia guvernului kosovar de a aplica gradual, de la 1 noiembrie, măsura de a le impune sârbilor să-şi înlocuiască plăcuţele de înmatriculare auto sârbe cu unele acceptate de autorităţile kosovare, decizie care a provocat violenţe în luna iulie.

„Nu pot să vă spun ale cui au fost acele drone, dar pot spune că toate au venit de pe teritoriul Kosovo”, a declarat ministrul Milos Vucevic pe canalul RTS TV, fără a da alte detalii despre dronele respective.
Acesta a mai spus că preşedintele Aleksandar Vucic, care este comandantul suprem al forţelor armate ale Serbiei, a emis un ordin de a „elimina” toate dronele care intră în spaţiul aerian sârb şi a plasat forţele sârbe în stare de „alertă sporită”.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE