Grupul UDMR propune mașini electrice pentru Primăria Târgu Mureș Administrație
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Grupul UDMR propune mașini electrice pentru Primăria Târgu Mureș

În cadrul unei conferințe de presă găzduită de sediul UDMR Târgu Mureș miercuri, 9 februarie, la care au participat Portik Vilmos – viceprimar al municipiului Târgu Mureș, Kelemen Márton – președinte al Comisiei de buget din Consiliul Local Târgu Mureș, Kovács, Kovács Mihály Levente – președintele UDMR Târgu Mureș și Frunda Csenge – liderul Grupului UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș, s-a abordat tema achiziției unor stații de încărcare a mașinilor electrice.

În acest sens, Kelemen Márton a declarat că există demersuri în scopul achiziționării unor astfel de stații de încărcare, dar nu înainte de a rezolva reglementările care nu permit încă instalarea acestora: „Am aplicat la Administrația Fondului de Mediu pentru o rețea de încărcare. Încă nu ne-a fost acordată finanțarea dar sper să o câștigăm. Știm că AFM o să aibă un nou call pentru astfel de încărcătoare și o să aplicăm și atunci. Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm, avem deja din partea zonei private inițiative că vor să se implice, să facă stații de încărcare în zone publice, absolut financiar, ceea ce este ok. Avem însă câteva reglementări în oraș care nu permit aceste lucruri și trebuie să le punem la punct dar o să lucrăm și pe acest lucru.”

Mașini electrice prin programul ”Rabla”

În virtutea aceleiași teme, Kelemen Márton a mai informat cu privire la o schimbare de ultim moment în proiectul bugetului Primăriei municipiului Târgu Mureș pentru anul 2022, în ce privește achiziționarea unor autoturisme electrice în schimbul celor propuse deja în proiectul de achiziții, de către Primăria Târgu Mureș, respectiv de către celelalte instituții subordonate.

„Ieri am avut inițiativa, grupul nostru, personal eu ca să modificăm bugetul în sensul în care toate autoturismele care au fost prevăzute pentru achiziționare să fie autoturisme electrice, care prin programul „Rabla” pot fi achiziționate destul de avantajos. Toate autoturismele au fost modificate în buget spre autoturisme electrice în afara autovehiculelor pentru Poliția Locală care au o permanență și poate să fie mai problematic pentru ei”, a declarat Kelemen Márton.

Nu se știe în momentul de față despre ce număr de autoturisme este vorba, potrivit liderului Grupului UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș, Frunda Csenge: „Având în vedere că aceasta a fost o modificare de ieri după-amiază, trebuie să primim toate datele. Bineînțeles și noi am dori să beneficiem de programul „Rabla”. Dacă am înțeles bine, anul acesta programul „Rabla” dă o posibilitate ca și două mașini să fie înscrise în același dosar, astfel urmează să primim aceste date și să aflăm ce o să se întâmple”.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE