”Friends”, cenzurat în China Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

”Friends”, cenzurat în China

Serialul ”Friends” a fost cenzurat în China, stârnind indignarea fanilor acestei producţii americane de televiziune, reacţia de revoltă fiind la rândul ei cenzurată pe reţelele sociale, relatează AFP.

Revenirea mult aşteptată a seriei cult „Friends” din anii 1990 pe site-urile de streaming chineze a fost perturbată după ce fanii au observat dispariţia oricăror referiri la relaţia unuia dintre personajele feminine cu o persoană de acelaşi sex.

Pe reţeaua de socializare Weibo, echivalentul Twitter din China, hashtag-ul „Friends cenzurat” a fost vizualizat de zeci de milioane de ori. În vizor, modificările aduse celui de-al doilea episod al primului sezon, difuzat de platformele Bilibili, Tencent, iQiyi şi Youku.

„Am descoperit că toate dialogurile care menţionau homosexualitatea lui Carol, fosta soţie a lui Ross, fuseseră tăiate. Tăierile sunt evidente”, a scris un internaut al cărui mesaj a atras peste 177.000 de like-uri.

Puterea comunistă şi-a intensificat în ultimii ani cenzura asupra temelor „sensibile” precum sexualitatea, violenţa sau politica, în special în filmele importate.

(V.P.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE