INTERVIU. Proiecte în valoare de 15 milioane pentru Corunca Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte în valoare de 15 milioane pentru Corunca

Primarul comunei Corunca, Takács Szabolcs István, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat informații cu privire la proiectele depuse în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Mai mult decât atât, primarul comunei Corunca a explicat cum a reușit să gestioneze pandemia de COVID-19 la nivelul localității și a menționat care au fost principalele măsuri luate în vederea prevenirii și răspândirii virusului.

Reporter: Vă rog să enumerați proiectele depuse în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Szabolcs István Takács: În cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” s-au elaborat două proiecte de finanțare: „Extindere rețea de apă-canalizare zona Substejăriș din localitatea Corunca, Comuna Corunca” și „Modernizarea unor străzi din Comuna Corunca, județul Mureș”.

Rep.: Vă rog să prezentați valoarea proiectelor, precum și cuantumul cofinanțărilor asigurate de către comună.

S.I.T.: Pentru proiectul de finanțare care vizează extinderea rețelei de apă-canalizare în zona Substejăriș din localitatea Corunca, valoarea totală este de 7.187.914,55 lei (cu TVA), iar cofinanțarea asigurată de UAT Corunca este de 469.575 lei (cu TVA). Pentru proiectul privind modernizarea unor străzi din Corunca, valoarea totală a proiectului este de 8.494.479,34 lei (cu TVA), iar cofinanțarea este de 350.715,10 lei (cu TVA).

Rep.: La aproape un an și jumătate de la depunerea jurământului de primar, vă rog să enumerați care au fost principalele trei realizări ale instituției pe care o conduceți.

S.I.T.: De la data depunerii jurământului am pus bazele unui serviciu de supraveghere video pentru siguranța populației din comuna Corunca. Locuitorii de pe străzile De Jos, De Sus, Pădurii, Sighișoarei, Mădăraș, Spectrum se bucură de extinderea rețelei de apă și canalizare. M-am ocupat de lucrările aferente Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public la nivelul localității Corunca care implică înlocuirea corpurilor de iluminat pe bază de tehnologie LED. Pe o lungime de aproximativ 6 km în 8 străzi am construit rigole, șanturi betonate de scurgere a apelor pluviale și am amenajat accesul la proprietăți, lărgind partea carosabilă a străzilor respective. S-a realizat 1 km de trotuar pe Calea Sighișoarei, pe șoseaua E60 către Târgu Mureș, iar ca și ofuri: situația provocată de pandemie ne-a îngreunat activitatea în atingerea obiectivelor propuse.

Rep.: Cum ați gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul localității dumneavoastră? Care au fost principalele măsuri luate în acest sens?

S.I.T.: Cu privire la gestionarea pandemiei cauzată de virusul SARS-CoV 2, am informat cetățenii cu privire la măsurile de protecție, am identificat familiile sau persoanele vulnerabile pentru a oferi suport în procurarea alimentelor. La nivelul instituției am montat plexiglas-uri în birourile care au tangență cu publicul. S-a modificat programul de lucru a personalului în vederea reducerii aglomerației în orele de vârf pe mijloacele de transport public de persoane. În instituțiile publice s-au montat dispozitive de dezinfectare a mâinilor pe bază de senzor. Am promovat posibilitatea de vaccinare împotriva COVID-19. În colaboare cu Direcția de Sănătate Publică Mureș, în cursul verii am organizat o campanie de vaccinare în localitatea Corunca. S-au elaborat două proiecte de finanțare pentru achiziționarea tabletelor și a materialelor de dezinfectare, igienico-sanitare în cadrul Programului Operațional Competivitate și Programului Operațional Infrastructură Mare.

Rep.: Care a fost bugetul instituției dumneavoastră pe anul 2021 și în ce măsură acest buget a reușit să acopere necesitățile?

S.I.T.: Prin HCL nr. 22/2021 s-a aprobat bugetul Comunei Corunca pe anul 2021 la partea de venituri în suma de 9.583.000 lei, iar la partea de cheltuieli, 17.110.000 lei. Acest buget a fost suficient pentru a acoperi necesitățile.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE