VIDEO, FOTO: Albumul ”Prima Iubire”, lansat la Reghin Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 365 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Albumul ”Prima Iubire”, lansat la Reghin

Se cunoaște faptul că Reghinul este orașul care prin artiștii săi dragi a scris o frumoasă pagină în istoria muzicii folk românești, cu precădere la Cenaclul Flacăra condus de poetul Adrian Păunescu. Dacă Majay Győző și Angela Mariașiu și-au lansat albumul de debut, rămânea un gol, un album semnat Duet Ecou format din Sorina Bloj și Magda Puskas.

Acest gol a fost umplut vineri seara la Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”, album ”Prima Iubire” semnat Grupul Folk Ecou a primit în sfâștit botezul publicului reghinean grație evenimentului organizat de Primăria Municipiului Reghin și Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”. Alături de Magda Puskas și Sorina Bloj, Grupul Folk Ecou, membre ale legendarului Cenaclu Flacăra, și Dody G., pe scenă au urcat prieteni dragi celor două artiste, Majay Győző, Angela Kiss Marieșiu, Grupul Folk Clasic, Florin Săsărman, Adrian Ivanițchi și Ducu Bertzi.

„Seara aceasta e pusă sub semnul primei iubiri, sub semnul inocenței copilăriei și adolescenței, a devenirii spirituale, a două prietene extrem de bune ale mele care formează Duetul Ecou, și care, prin absența unui album semnat Duetul Ecou au lăsat un spațiu nepermis de mare neocupat în fonoteca de aur a muzicii folk românești. În această seară, noi împreună acoperim acest gol și aducem dacă vreți primăvara în folkul românesc de astăzi, dar mai ales în viețile noastre, în această seară de poveste”, a spus Florin Săsărman în deschiderea spectacolului.

Cuvinte de apreciere

La rândul său, David Dody Gabriel s-a declarat onorat să fie pe scenă alături de Sorina și Magda, mai mult de atât, să lucreze alături de ele la nașterea albumului ”Prima Iubire”.

„Este o mândrie să pot cânta alături de Magda Puskas și Sorina Bloj. Cântecele lor le cunoșteam de pe vremea Cenaclului Flacăra, Am rămas surprins plăcut când m-au abordat și m-au rugat să facem acest album. Înregistrările au durat cam un an de zile, perioadă în care pot spune că am trecut prin toate stările emoționale posibile iar într-un final am reușit să scoatem un produs foarte bun pe piață”, a spus Dody G.

La rândul său, Adrian Ivanițchi a punctat contribuția adusă de Sorina Bloj și Magda Puskas la zestrea spirituală a Reghinului.

„Le cunosc pe Sorina și Magda încă de la începutul lor artistic, le-am văzut la Sighișoara când cred că nici nu se chemau Ecou, apoi în Cenaclu. Pe această scenă de la Reghin s-au desfășurat câteva ediții ale festivalului concurs minunat ”Chitara de Argint” care a impus muzica folk în România prin oamenii de valoare care veneau la acest festival. Acest festival s-a făcut la inițiativa Sorinei Bloj cu ajutorul celor de la Casa de Cultură și Primăriei Reghin. Inițiativa unui astfel de festival e foarte greu de dus în spate, iar Sorina a reușit acest lucru. Tot ea a făcut și festivalul concurs ”Prima Iubire” de la Casa de Cultură a Tineretului la care se adaugă o mulțime de acțiuni culturale organizate la Biblioteca Municipală ”Petru Maior” din Reghin. În ce o privește pe Magda Puskas, ea a avut o frumoasă carieră artistică, pe lângă cea din Grupul Ecou, a cântat peste tot în țara asta, și toată lumea a știut că ea vine de la Reghin. Această faimă a orașului adusă de cele două fete, Sorina și Magda este mai presus de orice”, a spus Adrian Ivanițchi.

Prezent la eveniment, omul de cultură Nicolae Băciuț a rememorat momentul în care s-a intersectat cu Grupul Ecou, Baladele Dunării, Galați,1981, concurs prezidat de poetul Adrian Păunescu, cu Nicolae Băciuț în juriu, câștigat în cele din urmă de Sorina Bloj și Magda Puskas.

Ducu Bertzi, invitat special

Primul recital a fost cel al proganiștilor principali ai serii, Grupul Ecou, Magda Puskas, Sorina Bloj, acompaniate de Dody G. la chitară, care au încântat publicul cu binecunoscutele piese „Lumina”, „Cana cu vin”, „Taina”, „Din copilărie”, și desigur piesa care dă și titlul albumului, „Prima Iubire”.

A urmat recitalurile susținute de Majay Győző, Angela Kiss Marieșiu, Grupul Folk Clasic din Baia Mare, Adrian Ivanițchi, Florin Săsărman, seara fiind încheiată de Ducu Bertzi, acompaniat de Constantin Nicolae la chitară.

„Mă bucur foarte mult să fiu alături de prietenele și colegele mele dragi, Sorina Bloj și Magda Puskas. Ne știm de 40 de ani, am fost chiar martor la momentul lor de lansare de la Galați, iar acum, în această seară le sărbătorim acasă la Reghin. Este o sărbătoare pentru Reghin, este o sărbătoare pentru muzica folk, este o sărbătoare pentru prietenele mele pe care le îmbrățișez cu drag”, a spus Ducu Bertzi.

Alin ZAHARIE

Sursă foto: Primăria Municipiului Reghin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE