Licitație de 200.000 de lei pentru gestionarea deșeurilor medicale dintr-un spital mureșean Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Licitație de 200.000 de lei pentru gestionarea deșeurilor medicale dintr-un spital mureșean

Spitalul Municipal Sighișoara intenționează să achiziționeze servicii de colectare, transport și eliminare finală a deșeurilor spitalicești, informează www.licitatiapublica.ro. Potrivit sursei citate, în acest sens în data de 15 februarie 2022 a demarat o licitație estimată la valoarea de 200.000 de lei, fără TVA, care avea termen limită pentru depunerea ofertelor data de 25 februarie 2022. În prezent, licitația se află în stadiul de evaluare calificare și evaluare tehnică, etapă care va fi urmată de evaluarea financiară, deliberare și atribuire.


Detalii despre achiziție

Potrivit caietului de sarcini al licitației, durata acordului cadru va fi de 12 luni și prevede gestionarea următoarelor categorii de deșeuri: obiecte ascuțite, fragmente și organe umane, inclusiv recipiente de sânge și sânge, deșeuri ale căror colectare și eliminare fac obiectul unor măsuri speciale privind prevenirea infecțiilor, deșeuri ale căror colectare și eliminare nu fac obiectul unor măsuri speciale privind prevenirea infecțiilor, chimicale constând din sau conținând substanțe periculoase, chimicale altele decât cele specificate și medicamente.

Cantitatea estimată pentru categoriile de deșeuri medicale generate de Spitalul Municipal Sighișoara este de minim 15.000 de kilograme/an și de maxim 40.000 de kilograme/an, iar valoarea estimată a gestionării acestora este de 5 lei/kilogram, fără TVA.

”Deşeurile vor fi preluate la un interval de maxim 48 ore de la generare – durata maximă pentru stocarea temporară în incinta unităţii. Colectarea deşeurilor medicale se face conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1226/2012. Preluarea de către transportator a deşeurilor se va face de la spaţiile de depozitare temporară situate în cele trei locatii ale spitalului, Spitalul Municipal Sighișoara fiind cu organizare pavilionară. Eliminarea finală se va efectua în maxim 24 de ore de la preluarea acestora. Ridicarea deșeurilor medicale periculoase se va efectua în zilele de luni, miercuri și vineri. În cazuri deosebite, la solicitarea spitalului, programul de ridicare a deșeurilor se poate modifica. Totodată, în contextul pandemiei COVID-19 sau în orice alte situații când se impune, se pot solicita ridicări suplimentare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală, dacă situația o cere”, se precizează în documentul aprobat de dr. Tanaszi Sarolta, managerul Spitalului Municipal Sighișoara.

De asemenea, în Caietul de sarcini al licitației se mai menționează faptul că deșeurile vor fi colectate de la sediul Spitalului aflat pe strada Zaharia Boiu nr. 40, precum și de la secțiile exterioare aflate pe strada Zaharia Boiu nr. 29 și strada Gării nr. 1, în intervalaul orar 7.00 – 10.00.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE