Inițiere în tir cu arcul Social
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 329 Vizualizări

Inițiere în tir cu arcul

Asociația Club Sportiv Șoimii de Mureș organizează curs de inițiere în data de 7 aprilie, de la ora 18.00, în incinta Parcului Municipal Târgu Mureș. 

Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail la adresa info@soimiidemures.ro cu numărul de persoane, precum și cu numele și vârsta lor. 

Cursul durează 2 ore, în care sunt prezentate normele de siguranta, echipamentul și tehnica de tragere. Costul cursului este de 50 de lei.

„Tirul cu arcul este un sport ce presupune concentrare și stăpânire de sine, deși este un sport individual progresul se face în echipă. De aceea este foarte indicat ca și element de bază în configurația unui teambuilding scoțând în evidență atât valorile individuale, conexiunile cu alți membri cât și eficiența îndeplinirii unui scop dorit în cadru unei echipe”, au precizat reprezentanții Clubului Sportiv Șoimii de Mureș.

Din 2012, Clubul Sportiv Șoimii de Mureș a reușit să readucă tirul cu arcul în Târgu Mureș, orașul în care acest sport a intrat în țara înființând primul club la Facultatea de Medicină. Alături de celelalte cinci cluburi înființate în decursul unui an a adus multe rezultate marcante atât la concursuri naționale, internaționale cât și la Olimpiadă.

Pentru cei care vor să devină membrii al clubului este necesară să înscrierea prin intermediul unei fișe de înscriere. De asemenea, este necesară parcurgerea cursului de inițiere de tir cu arcul.

Arcul tradițional

Din aceasta categorie fac parte toate arcurile ce sunt replici ale arcurilor folosite in vechime în războaie. Există patru subcategorii principale ale arcurilor primitive.

Arcurile primitive sunt arcurile făcute din lemn fără laminare și fără fereastră de tragere. Sunt cele mai simple arcuri neavand niciun accesoriu care sa ajute arcașul. Sunt permise doar săgețile din lemn sau bambus.

Replicile istorice sunt arcuri construite după modelul arcurilor din vechime folosite în războaie și provin din toate colțurile lumii, din aceleași materiale naturale sau moderne. Printre acestea se numara arcurile asiatice, arcurile amerindiene, longbow-urile fără fereastră de tragere și altele. În aceasta categorie nu este permisă fereastra de tragere iar săgețile trebuie sa fie din lemn sau bambus.

Longbow-ul: în acesta categorie intra longbow-urile laminate și cu fereastra de tragere. Sunt permise și săgețile din fibra de carbon sau aluminiu.

Tradițional modern: categoria arcurilor de vanatoare recurbate, sunt arcuri laminate cu fereastră de tragere și stau la baza arcurilor olimpice.

Arcul olimpic- recurbat

Acesta este un arc dezvoltat și creat pe baza arcurilor tradiționale, păstrând lungimea unui longbow și curbura arcurilor asiatice. 

Acest tip de arc este singurul acceptat la Olimpiadă, proba olimpică desfășurându-se la 70 de metri la masculin și 70 de metri la feminin trăgând într-o țintă cu diametrul de 122 centimetri. În afară olimpiadelor probele arcului recurve se desfășoară indoor la 18 metri și outdoor la 30, 50, 70 și 90 de metri.

Arcul compound

Arcul creat special la începutul anilor ’60 pentru vânătoare, avantajele lui fiind în primul rând forța care scade foarte mult la întinderea maximă permițând arcașului să-l țină întins o perioada mai mare de timp, acesta datorita scripetilor (camelor); dimensiunea redusă ce permite o mobilitate mai mare în zonele înguste; materialele foarte rezistente și viteza superioară celorlalte tipuri de arcuri.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE