Germania îşi retrage cererea de măsuri împotriva Italiei Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Germania îşi retrage cererea de măsuri împotriva Italiei

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a indicat că Germania şi-a retras cererea de măsuri de urgenţă pentru ca Italia să nu mai permită proceduri judiciare care solicită despăgubiri de la Berlin pentru victimele crimelor naziste.

Dosarul în sine, introdus de Germania la 29 aprilie în faţa CIJ împotriva Italiei pe motiv că aceasta ”nu şi-a respectat imunitatea de jurisdicţie ca stat suveran”, rămâne totuşi pe rol”.

Atunci când o ţară introduce o acţiune împotriva alteia în faţa CIJ, creată pentru soluţionarea litigiilor dintre state, aceasta din urmă le poate cere judecătorilor să dispună măsuri asigurătorii, numite măsuri de urgenţă, în aşteptarea judecăţii asupra fondului cauzei, ceea ce poate dura ani.

Germania a decis să-şi retragă cererea de măsuri provizorii în urma ”unor elemente noi introduse în legislaţia italiană” şi după schimburi între cele două ţări, a declarat CIJ, potrivit unui comunicat, cel mai înalt organ judiciar al Naţiunilor Unite.

Instanţa, cu sediul la Haga, Ţările de Jos, a anulat, prin urmare, audierile care urmau să aibă loc luni şi marţi pe acest subiect.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE