Home / Social / Luna mai, dedicată Promovării Economiei Sociale

Luna mai, dedicată Promovării Economiei Sociale

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș dedică în fiecare an luna mai promovării economiei sociale. Astfel, în data de 12 mai 2022, la sediul acesteia a avut loc „o masă rotundă, dedicată prevederilor legale referitoare la atestarea și certificarea entităților de economie socială, cu accent pe recentele modificări legislative, importanța cooperării dintre agenție și autoritățile locale, instituții publice, mediul de afaceri, reprezentanții grupurilor vulnerabile, etc.”.

La eveniment au fost invitați reprezentanții intreprinderilor sociale și intreprinderilor sociale de inserție deja înregistrate la AJOFM Mureș, alte persoane interesate în domeniul economiei sociale, ONG-uri, reprezentații instituțiilor publice, mass-media, firme, șomeri.

„Evenimentul a fost foarte bine primit de către participanți, care au considerat că activitățile de consultări desfășurate în cadrul mesei rotunde, vor fi de folos în dezvoltarea în continuare a activității, mai ales în condițiile în care se vor materializa și promisiunile privind oferirea de facilități din partea autorităților publice locale, așa cum sunt prevăzute acestea în cuprinsul legii. De comun acord, s-a stabilit crearea unui grup de socializare în cadrul căruia să fie diseminate toate informațiile în timp util, precum și organizarea unei noi întâlniri la care să fie invitați factori de decizie din cadrul autorităților publice locale”, au transmis organizatorii.

Din data de 20 mai 2022, cu ocazia desfășurării bursei generale a locurilor de muncă, se va organiza în incinta Cinematografului „Arta” din Târgu Mureș, un punct de informare privind domeniul economiei sociale. Aici se pot solicita informații și pliante.

Ioana MĂRGINEAN

Citeste si:  Theodora Benedek, despre cum inima i-a dictat să salveze inimi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Județul Mureș, mică pârghie pentru colaboararea arhivistică Româno-Maghiară

Publicarea bilingvă a ”Ghidul fondurilor și colecțiilor arhivistice privitoare la Transilvania anterioare anului 1918/1919” a …