Proiectul tunelului pe sub Platoul Cornești avansează Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 11359 Vizualizări

Proiectul tunelului pe sub Platoul Cornești avansează

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a prezentat luni, 23 mai, în cadrul conferinței ”Mureșul Rezidențial 2022. Dezvoltarea durabilă”, stadiul principalelor proiecte de infrastructură care alcătuiesc MasterPlanul de dezvoltare durabilă a orașului.

Edilul-șef al ”Orașului Trandafirilor” a vorbit despre proiectul construirii unui tunel pe sub Platoul Cornești, care ar urma să asigure o legătură rutieră între zona Livezeni – Tudor și Sângeorgiu de Mureș.

”Tunelul ar lega partea de Livezeni – Tudor, cu partea de Sângeorgiu de Mureș. S-a pornit deja partea de studii, în prima etapă trebuie făcute studii geotehnice, foraje de 200 de metri adâncime, ca să stabilească exact pe unde să treacă acest tunel. Am luat legătura cu Universitatea Tehnică din Cluj, numai ei au personal specializat pe această problemă și deși în România că nu sunt multe tunele, dacă mergem în Germania sau Cehia, între fiecare sat montan există câte un tunel”, a menționat Soós Zoltán.

Conferința ”Mureșul Rezidențial 2022. Dezvoltarea durabilă” a fost organizată în incinta restaurantului ”Cocoșul de Aur” de către echipa cotidianului Zi de Zi și a revistei economice Transilvania Business cu scopul de a dezbate public și interactiv proiectele care transformă orașul, viața oamenilor și economia mureșeană, precum și de a prezenta cele mai atractive proiecte imobiliare și cele mai importante investiții de pe piața construcțiilor mureșene.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE