<strong>De la „Watergate” la „Partygate”</strong> Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

De la „Watergate” la „Partygate”

O spargere eşuată în urmă cu 50 de ani în sediul Partidului Democrat din hotelul Watergate a făcut să intre în istorie acel hotel de lux din Washington, al cărui nume este de acum înainte asociat cu scandalurile politice, sportive şi artistice, informează AFP joi.

Scandalul „Watergate”, dezvăluit de cotidianul The Washington Post, a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon în 1974 şi la adoptarea sufixului „gate” de presa americană şi internaţională.


În anul următor, mita oferită de compania United Brands preşedintelui din Honduras pentru a scădea taxele asociate exporturilor de fructe au făcut obiectul unui scandal cunoscut sub numele de „Bananagate”.


Folosirea acestui sufix a căpătat o amploare tot mai mare odată cu trecerea timpului. În anii 1990, în timpul dublului mandat al preşedintelui democrat Bill Clinton, republicanii au participat la înmulţirea controverselor prin lansarea unor denumiri precum „Troopergate” şi „Travelgate”, după demiterea mai multor persoane însărcinate cu organizarea deplasărilor de presă la Casa Albă.

(www.agerpres.ro)

Foto: www.history.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE