Desenează portrete cu ajutorul maşinii de scris Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Desenează portrete cu ajutorul maşinii de scris

De la actorul american Tom Hanks la London Eye, celebra roată din capitala britanică, James Cook, un artist britanic în vârstă de 25 de ani realizează adevărate opere de artă folosind litere şi simboluri ale maşinii de scris, relatează marţi AFP.

Tânărul a început să deseneze în acest mod mai puţin obişnuit în 2014, după ce a descoperit în liceu lucrările unui artist din anii 1920 care a folosit un procedeu similar. El a decis apoi să încerce singur ceea ce i se părea „imposibil”.


„Din curiozitate m-am hotărât să-mi cumpăr o maşină de scris”, a declarat el pentru AFP din studioul său din Londra. „De atunci, am învăţat încetul cu încetul să fac desene”, a adăugat el.


La început, tânărul artist a reprodus clădiri, despre care spune că sunt mai uşor de desenat datorită liniilor drepte şi a mişcării de la stânga la dreapta a maşinii de scris.


„Nu am putut să desenez chipuri până nu m-am aşezat la maşina de scris”, a povestit el. „De fapt, probabil că acum desenez chipuri mai bine cu o maşină de scris decât dacă aş avea un creion”, zâmbeşte cel care acum studiază arhitectura.
Datorită succesului său pe reţelele de socializare – are peste 20.000 de urmăritori pe Instagram – James Cook continuă să deseneze şi dă o nouă viaţă maşinilor de scris oferite de unii fani.

AFP

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE