Turnul Eiffel are nevoie de reparaţii capitale Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Turnul Eiffel are nevoie de reparaţii capitale

Turnul Eiffel din Paris este afectat de rugină şi necesită reparaţii capitale, însă va beneficia doar de o operaţiune „cosmetică” în valoare de 60 de milioane de euro şi va fi revopsit înainte de debutul Jocurilor Olimpice de vară din 2024, potrivit unor rapoarte confidenţiale citate de săptămânalul francez Marianne, informează AFP.


Acest turn din fier forjat, înalt de 324 de metri şi construit pe un schelet din oţel de inginerul Gustave Eiffel la sfârşitul secolului al XIX-lea, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume, atrăgând aproximativ 6 milioane de turişti în fiecare an. Rapoarte confidenţiale redactate de experţi şi citate de revista Marianne sugerează însă că monumentul se află într-o stare precară şi este afectat de rugină.


„Este simplu: dacă Gustave Eiffel ar vizita turnul, ar face un infarct”, a declarat unul dintre managerii turnului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de publicaţia franceză. Compania care gestionează turnul, Societe d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), nu a putut fi contactată pentru a transmite un punct de vedere oficial până la publicarea acestor informaţii.

AFP

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE