Home / Sighișoara / Măsuri anti kitsch la ”Sighișoara Medievală” 2022

Măsuri anti kitsch la ”Sighișoara Medievală” 2022

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au aprobat recent, cu unanimitate de voturi, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 30 iulie, Regulamentul de organizare și desfășurare a Festivalului ”Sighișoara Medievală” 2022. În acest an, festivalul bifează cea de-a 28-a ediție și se va desfășura în perioada 29-31 iulie, într-un areal alcătuit din Cetatea Medievală, Piața Octavian Goga, strada Morii și strada Octavian Goga.

Doar standuri în stil medieval

Potrivit Regulamentului adoptat de consilierii locali sighișoreni, în Cetatea Medievală ”se vor comercializa exclusiv produse de artizanat specifice epocii medievale – ceramică, pielărie, obiecte de îmbrăcăminte, podoabe, picturi, obiecte decorative”, iar pe domeniul public ”nu se vor comercializa băuturi alcoolice de niciun fel, se interzice instalarea de grătare, instalații de preparat produse alimentare cu foc deschis, nu se vor comercializa semințe, vată de zahăr, porumb fiert, mere glazurate.”

În ceea ce privește activitatea de alimentație publică din Cetatea Medievală, aceasta se va desfășura în Piața Muzeului – zona dintre Biserica Mănăstirii și clădirea Primăriei, iar activitatea de artizanat va fi găzduită de strada Școlii și Piața Muzeului – de asemenea, în zona dintre Biserica Mănăstirii și clădirea Primăriei.

În același Regulament se mai prevede că în ”Orașul de Jos” băuturile ”se vor servi în recipiente de plastic”, respectiv că ”pe domeniul public și privat, indiferent de natura proprietății, nu se desfășoară activități din categoria parcurilor de distracție.”

”Standurile comercianților vor fi în stil medieval – corturi, tarabe și standuri decorate medieval. Cei care nu dețin sau nu se încadrează în acest stil medieval vor putea să închirieze aceste standuri. Nu se vor comercializa niciun fel de obiecte de talcioc: jucării, baloane, brățări luminoase, bijuterii și altele din aceeași categorie, realizate din materiale nespecifice perioadei – din material plastic. Sunt interzise jocurile de noroc”, se mai precizează în Regulamentul de organizare și desfășurare a Festivalului ”Sighișoara Medievală” 2022.

Citeste si:  Paradă a motocicliștilor, la Târgu Mureș

Mălina MORARU

Foto: Facebook – Sighișoara Medievală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Alimentarea cu apă potabilă din Sântana de Mureș, în atenția prefectului

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat vineri, 5 august, că a primit ”mai multe …