Procurorul general și șeful securității din Ucraina au fost demiși Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 60 Vizualizări

Procurorul general și șeful securității din Ucraina au fost demiși

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a demis pe procurorul general şi pe şeful serviciului de securitate din cauza suspiciunilor de trădare din partea unora dintre subalternii acestora în folosul ruşilor, măsură ce survine în ajunul unei reuniuni a UE care vizează întărirea sancţiunilor împotriva Moscovei.

„Am luat decizia de a-i elibera din funcţie pe procurorul general” Irina Venediktova şi pe şeful serviciilor de securitate (SBU) Ivan Bakanov, a declarat Zelenski, în timp ce Rusia continuă bombardamentele asupra mai multor oraşe ucrainene.

Autorităţile ucrainene anchetează peste 650 de cazuri de presupusă trădare de către oficiali locali, dintre care 60 în zonele ocupate de către forţele ruse şi pro-ruse, a adăugat el.

„Un număr atât de mare de infracţiuni împotriva fundamentelor securităţii naţionale şi legăturile stabilite între oficiali ucraineni însărcinaţi cu aplicare legii şi serviciile speciale ruse ridică întrebări foarte serioase pentru liderii în cauză. Fiecare dintre aceste întrebări va primi răspuns”, a continuat el.

Venediktova a condus în special ancheta cu privire la presupuse atrocităţi comise la începutul invaziei ruse în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, care potrivit Occidentului a devenit un simbol al „crimelor de război” comise de ruşi în Ucraina.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au dezbătut o înăsprire a sancţiunilor împotriva Moscovei. Măsurile succesive adoptate până în prezent au izolat şi lovit puternic Rusia din punct de vedere economic, fără a o determina să se retragă sau să renunţe la invazia sa lansată pe 24 februarie.

AFP

(www.agerpres.ro)

Foto: www.stirileprotv.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE