Slovenia a început demontarea gardului atimigranți Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Slovenia a început demontarea gardului atimigranți

Slovenia a început demontarea celor circa 200 de kilometri de gard de sârmă ghimpată instalat pentru a opri pătrunderile migranţilor dinspre Croaţia. Gardul a fost construit de guvernul condus de conservatorul Janez Jansa în 2015, în timpul valului masiv de migranţi veniţi în Europa dinspre Orientul Mijlociu, Asia şi Africa.

Noul guvern sloven de centru-stânga, condus de liberalul proeuropean Robert Golob, a decis recent înlăturarea gardului, motivând că acesta era un instrument temporar de control şi că doreşte să abordeze tema migraţiei ilegale respectând drepturile omului şi statul de drept.

Demontarea gardului, preconizată să se încheie până la sfârşitul anului, a început în regiunea sud-estică Metlika cu înlăturarea unui prim tronson de 51 de kilometri.

Opoziţia a criticat decizia noului guvern, învestit în luna mai, avertizând că va fi astfel afectată securitatea ţării, dat fiind că migranţii continuă să sosească, şi a propus demontarea numai a unor porţiuni din gardul de la graniţa croată

(www.agerpres.ro)

Foto: https://blacknews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE