Cum s-ar putea rezolva descentralizarea în educația mureșeană Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 216 Vizualizări

Cum s-ar putea rezolva descentralizarea în educația mureșeană

Transferul clădirilor către primării, cu posibilitatea de a li se schimba destinația peste zece ani, descentralizarea propusă de Ministerul Educației, înseamnă pierderea statutului de profesor pentru cei care acum lucrează în palatele copiilor. Cadrele didactice au lansat o petiție online care a strâns deja peste 20.000 de semnături. Ele îl contrazic pe ministrul Sorin Cîmpeanu care susține că descentralizarea nu le va aduce modificarea de statut.

Viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Alex Gyorgy a precizat că administrația locală ar putea prelua clădirile, cu o condiție.

Din punctul meu de vedere, dacă acest proiect de lege al învățământului rămâne în forma existentă, administrația locală ar putea prelua clădirile, iar personalul să rămână în subordinea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, fiind cadre didactice. Decizia finală a o va lua Consiliul Local. Statutul de profesor este câștigat prin mai multe examene, inclusiv pentru obținerea titularizării și a gradelor didactice. Descentralizarea palatelor, cluburilor copiilor și cluburilor sportive școlare este de fapt renunțarea la instituțiile care fac educație non-formală

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE