FOTOREPORTAJ: Capelă nouă în Bălăușeri Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1109 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Capelă nouă în Bălăușeri

În comuna mureșeană Bălăușeri a avut loc miercuri, 3 august, ceremonia prilejuită de slujba de sfințire a noii capele. Era o necesitate în comună, deoarece nu exista încă un astfel de loc.

Alături de oficialitățile prezente la eveniment, mai exact primarul comunei, Varga András Adorján, viceprimarul comunei, Magyarosi Győző și Kovács Mihály-Levente, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, au mai participat patru reprezentanți ai celor patru culte religioase din Bălăușeri, precum și localnici.

Proiecte pentru comunitate

Primarul comunei Bălăușeri, Varga András Adorján, și-a exprimat, în deschidere, entuazismul pentru realizarea acestui proiect, prin care evoluția și dezvoltarea localității se vede tot mai înfloritoare.

„Această clădire este un pilon deosebit de important în ceea ce privește dezoltarea localității Bălăușeri, este realizarea unei nevoi reale, care sperăm să fie urmată de multe altele, deoarece avem multe planuri și mai multe proiecte câștigate în Bălăușeri. Se fac ultimele retușuri la reabilitarea Căminului Cultural. În construcția rețelei de canalizare am întâmpinat probleme din cauza lipsei de materiale și a scumpirilor excesive, dar încercăm să găsim soluții și sperăm ca sistemul să fie funcțional până în primăvară. Zilele trecute am câștigat un proiect pentru alimentarea cu apă a localităților Bălăușeri și Chendu. Profitând de ocazia că este prezent și vicepreședintele Consiliului Județean, în numele comunei Bălăușeri aș dori să vă mulțumesc pentru sprijin și îndrumări, alimentarea cu apă potabilă este cea mai urgentă problemă a comunei noastre, din cauza lipsei precipitațiilor multe fântâni au secat și mai multe gospodării au rămas fără apă. Avem mai multe proiecte aflate în evaluare, cum ar fi: reabilitarea dispensarului uman, reabilitarea sediului Primăriei, construirea pieței agroalimentare, construirea unei creșe moderne, reabilitarea energetică a școlii gimnaziale din Bălăușeri, modernizarea iluminatului public şi construirea unei piste de biciclete între Bălăușeri și Chendu sunt în faza de pregătire-proiect. Din fonduri proprii schimbăm acoperișul grădiniței, amenajăm noi săli de grupă și înființăm o grupă cu program prelungit”, a punctat primarul localității.

Proiectul capelei a început în anul 2017, în timpul mandatului fostului primar, István Sagyebó. După cum a povestit actualul primar, proiectul a avut de fapt două faze: „Prima fază era construirea capelei în sine, pentru care bugetul ajungea undeva la 500 de mii de lei cu TVA și după aceea amenajarea terenului, asfaltarea drumului de legătură și construirea unui nou drum care leagă capela de E60”. Pentru acestea din urmă, bugetul alocat a fost de 300 de mii de lei. Întreg proiectul casei mortuare a fost realizat utilizându-se bugetul local, iar recepția acestea a avut loc chiar în prima zi a mandatului primarului Varga András Adorján, în luna octombrie a anului 2020.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Kovács Mihály-Levente, a adresat de asemenea câteva cuvinte la evenimentul de la Bălăușeri: „Construcția unei capele este foarte importantă în viața unei comune. Casa funerară din Bălăușeri este un loc creat prin efort comun, care este un exemplu viu al unei comunități pternice, în dezvoltare, dornice și active, care luptă pentru pace și sprijin reciproc. După cum spunea și domnul primar, această capelă este doar o parte a dezvoltării comunei Bălăușeri, deoarece în acest moment sunt în desfășurare mai multe proiecte importante și necesare. Puteți conta pe sprijinul Consiliului Județean Mureș, pentru ca această comună să se dezvolte în continuare”.

La finalul evenimentului a avut loc sfințirea noii capele.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE