Home / Social / Activități antidrog la Festivalul Văii Gurghiului

Activități antidrog la Festivalul Văii Gurghiului

Distribuie

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, în parteneriat cu reprezentanţi ai Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, sprijiniți de Instituția Perfectului Mureș și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, s-au aflat în mijlocul participanţilor la Festivalul Văii Gughiului şi au transmis informații, mesaje și recomandări preventive, de descurajare a consumului de droguri.

”Împreună cu voluntari instruiţi în domeniu, au asigurat, permanent, pentru participanţii la festival, servicii de informare, educare si conştientizare, în vederea prevenirii consumului de droguri. În incinta festivalului a fost amplasat un stand de prevenire a consumului de droguri, care a putut furniza participanţilor toate informaţiile necesare, riguros fundamentate ştiinţific, privind riscurile şi consecinţele negative ale consumului de substanţe psihoactive şi modalităţile de protecţie individuală, pentru evitarea angajării în astfel de comportamente de risc. Tinerii prezenți au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri, precum şi „ochelarii de alcool”, ce simulează o intoxicație puternică cu alcool”, au informat duminică, 14 august, reprezentanții CPECA Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: ISU Mureș, exercițiu în teren pe Aeroportul „Transilvania”

Distribuie Inspectoratul pentru Situații de Urgențe „Horea” al județului Mureș a oferit prin intermediul unui …