Fără eutanasiere după 14 zile. Maidanezii trebuie promovați spre adopție Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 281 Vizualizări

Fără eutanasiere după 14 zile. Maidanezii trebuie promovați spre adopție

Câinii din adăposturi nu vor mai fi eutanasiaţi după 14 zile, conform unui proiect legislativ votat de senatori. Legea, însă, trebuie votată și de deputați, potrivit informațiilor de pe pagina de facebook ASPA București.

În loc să fie eutanasiaţi, câinii vor trebui promovaţi spre adopţie pe paginile de internet, pe reţelele de socializare, cât și în cadrul târgurilor şi al evenimentelor de profil. Doar animalele cu boli incurabile, cele accidentate grav şi câinii agresivi vor putea fi eutanasiaţi în 30 de zile.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie votat și de deputați și promulgat de președinte.

 În prezent, legislația din România prevede eutanasierea câinilor după expirarea celor 14 zile lucrătoare de staționare a acestora în adăposturi.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) NU mai eutanasiază câinii din 2017, cu respectarea legislației în vigoare, care prevede totodată că termenul de staţionare al câinilor în adăposturi poate fi prelungit, atât timp cât există spaţiu şi resurse financiare.

Pentru a reduce numărul de câini de pe străzi şi din adăposturi, cea mai bună soluţie este sterilizarea lor. Investiţiile în sterilizare pot fi aplicate uşor. Fondurile pot fi obţinute de stat prin aplicarea reală a OUG 155/2001 şi a sancţionării celor care nu o respectă. Promovarea adopţiei câinilor aflaţi în adăposturi să fie făcută intensiv pe toate canalele disponibile: la sediul şi pe paginile de internet ale adăposturilor, dar şi pe reţelele de socializare şi în cadrul târgurilor de adopţii şi evenimentelor de profil. Proiectul este înregistrat la Senat, primă Cameră sesizată, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE