Azamfirei (UMFST): ”Trăim o revoluție adevărată, a medicinei de precizie aplicată în domeniul neurologiei” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

Azamfirei (UMFST): ”Trăim o revoluție adevărată, a medicinei de precizie aplicată în domeniul neurologiei”

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a declarat vineri, 7 octombrie, în deschiderea primei Conferinţe Internaţionale ”Toward Precision Medicine in Multiple Sclerosis Management” (”Către medicina de precizie în managementul sclerozei multiple”), că în domeniul medical şi mai ales al neurologiei se înregistrează o adevărată revoluţie, cea a medicinei personalizate, medicina de precizie.
”Sunt bucuros că este un pas spre normalitate, pe care o aşteptăm fiecare dintre noi, de a fi împreună, de a interacţiona, fiindcă aceste conferinţe, aceste congrese nu sunt importante doar prin prisma componentei ştiinţifice, dar şi a relaţiilor interumane care se formează. Mi-a plăcut foarte mult titlul şi tema pentru că, dacă mă gândesc bine, de la primele elemente de medicină personalizată care vin din partea de transfuzie izogrup izoRH, cred că acesta ar fi primul pas, până astăzi, când vorbim despre medicina personalizată, medicina de precizie, lucrurile au evoluat şi cred că trăim, fiecare dintre noi, o revoluţie adevărată în zona medicinei, cea a medicinei personalizate pe care o văd aplicată aici, în domeniul neurologiei”, a declarat prof. dr. Leonard Azamfirei.
Conferinţa Internaţională ”Toward Precision Medicine in Multiple Sclerosis Management” a fost organizată de UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş, în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE