Luduș: S-a avizat gestionarea colectării deșeurilor menajere Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Luduș: S-a avizat gestionarea colectării deșeurilor menajere

Unul dintre proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a Consiliului Local Luduș s-a referit la avizarea „Documentației de delegare temporară – până la finalizarea procedurii de atribuire prin licitație deschisă, a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și a altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare ale județului Mureș din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Municipale Solide din Județul Mureș (SMIDS Mureș) – zona 1 Sânpaul”.

Despre activitățile serviciului de salubrizare în județul Mureș, Marius Dudilă, administratorul public al orașului Luduș spune că: „Serviciul de salubrizare în județul Mureș este organizat și se desfășoară pe baza unui Regulament care  a fost aprobat de către cele 102 UAT din județ, inclusiv de județul Mureș, cât și de către Adunarea Generală ADI Ecolect Mureș prin care sunt stabilite principiile și condițiile de funcționare ținând seama de obiectivul principal urmărit, acela al protecției sănătății cetățenilor și a mediului împotriva efectelor dăunătoare generate de colectarea, transportul, tratarea, reciclarea și/sau depozitarea deșeurilor municipale. Totodată, toate cele 102 UAT din județul Mureș împreună cu acesta, au încheiat un contract de asociere prin care și-au stabilit scopul, obiectivele, durata colaborării, precum și drepturile și obligațiile lor, reglementate și asumate în vederea implementării SMIDS Mureș”.

Primarul Cristian Moldovan spune că „ urmare a Notificării de reziliere nr. 1223/4 iulie 2022 al SC Sylevy Salubriserv SRL, respectiv Notificarea de reziliere nr. 2131/3 august 2022 al ADI Ecolect Mureș, operatorul de salubrizare va asigura prestarea serviciului de salubrizare 90 de zile conform contractului nr. 832/27 martie 2019. Pentru asigurarea continuității serviciului de salubrizare și după această dată este necesară aprobarea documentației de atribuire în consiliile locale pentru perioada de tranzit de 18 luni, iar ulterior în AGA ADI Ecolect Mureș, respectiv trebuie organizată și finalizată procedura de negociere fără publicare prealabilă ân termenul de 90 de zile menționat mai sus”.

Prin Hotărâre a Consiliului Local Luduș s-a aprobat Documentația temporară a activității de colectare și transport a deșeurilor; inițierea procedurii de atribuire a contractului de delegare temporară a gestiunii serviciilor de colectare și transport a deșeurilor menajere; mandatarea primarului orașului să voteze în Adunarea Generală al „ADI Ecolect Mureș”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE