Corneliu Florin Buicu (PSD): USR „fură curentul românilor” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Corneliu Florin Buicu (PSD): USR „fură curentul românilor”

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 23 martie, proiectul PSD care prevede că obiectivele de investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice în curs de execuţie cu procent de realizare mai mare de 60% sunt considerate proiecte de interes public major şi de siguranţă şi securitate naţională şi urmează să fie puse în funcţiune până la data de 31 decembrie 2025.

Unul din aceste obiective importante pentru Romania și pentru județul Mures este proiectul de la Rastolita, ce ar produce energie electrica ieftină pentru toți romanii.

USR este partidul care a atacat la Curtea Constituțională acest proiect de lege aprobat de parlament pentru a tergiversa realizarea investițiilor care ar avea ca rezultat producția de energie electrica.

Obiectivele de investiţii pentru realizarea de amenajări hidroenergetice în curs de execuţie cu procent de realizare mai mare de 60%, la data de 1 mai 2022, sunt considerate ca fiind proiecte de interes public major şi de siguranţă şi securitate naţională, urmând a fi puse în funcţiune până la data de 31 decembrie 2025. Finalizarea acestor obiective de investiţii care se suprapun cu arii naturale protejate este posibilă, cu condiţia ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor să propună în compensare pentru suprafeţele ocupate o zonă echivalentă din punct de vedere al biodiversităţii cu zona ocupată de obiectiv, până la punerea acestuia în funcţiune, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2025 prevede proiectul de lege.

USR a invocat in atacarea legii la Curtea Constituțională “încălcarea obligaţiilor şi responsabilităţilor României faţă de Uniunea Europeană, prin nerespectarea dispoziţiilor cuprinse în art. 11, 191, 194 şi 288 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene, precum şi în Directivele nr. 60/2000 de stabilire a unui cadru de politică comunitară în domeniul apei, nr. 43/92 CEE privind conservarea habitatelor naturale şi a speciilor de faună şi floră sălbatică, nr. 60/2007 referitoare la evaluarea şi gestionarea riscurilor de inundaţii, nr. 147/2009 privind conservarea păsărilor sălbatice şi în Directiva nr. 52/2014 pentru evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului”

Regretele dlui deputat Ungureanu sunt tardive și ipocrite. USR, partidul din care face parte, are programatic o atitudine ostilă, a blocat conștient și cu premeditare reluarea și finalizarea construcției hidrocentralelor, multe dintre fiind deja într-o fază avansată de execuție. A mers până acolo încât, în disprețul interesului național, care reclama urgentarea lucrărilor ca să avem mai multă energie în această perioadă critică și să scadă prețul, a sesizat Curtea Constituțională asupra proiectul legii inițiat și promovat de PSD. O decizie a CCR este așteptată pe 2 Noiembrie, după mai multe amânări.

Conf. univ. dr. Florin BUICU, deputat PSD

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE