Festival și Târg de Crăciun, la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Festival și Târg de Crăciun, la Luduș

Apropierea sfintei sărbători a Nașterii Domnului, precum și obiceiurile de iarnă care însoțesc această mare sărbătoare a creștinătății, a determinat Primăria Orașului Luduș, Consiliul Local și Asociația Culturală „Plaiuri Ludușene” să inițieze un Festival de colinde și obiceiuri de iarnă intitulat „Asta-i sara de Crăciun”.

Astfel, în ziua de 17 decembrie, de la ora 15.00, la Căminul cultural din cartierul Gheja vor evolua pe scenă Ansamblurile folclorice „Ardealul” Luduș, „Bujorii Zaului” Zau de Câmpie, „Datina” Valea Largă, „Flori Mureșene” Chețani, „Flori ardelene” Șăulia și „Dorulețul” Sânger. Soliștii Roxana, Carmen și Septimiu Pop, Ovidiu Nechita, Mara Zăhan, Maria Nistor, Cristina Costea, Dorina Oltean și alții, care vor interpreta vechi colinde laice și religioase. Intrarea este liberă.

Târg de Crăciun

Școala Gimnazială nr. 1, prin directorul prof. dr. Marcela Berar și directorul adjunct prof. Aszalos Rozalia, au inițiat o activitate de confecționare a ornamentelor pentru împodobirea pomului de Crăciun, folosind multe materiale reciclabile. Banii obținuți prin vânzare vor fi utilizați în scopuri cartitabile. Anul trecut banii au ajuns la o familie din afara unei localități rurale, acolo unde nu există curent electric în casă. Târgul, care a fost organizat de Primăria orașului este deschis până în 20 decembrie atunci când, în cadrul unei sărbători dedicate Nașterii Domnului, care va avea loc în sala de sport a școlii sau în aer liber, în funcție de vreme, elevii și părinții lor, alături de cadrele didactice vor stabili beneficiarii banilor colectați. 

În ultima perioadă, elevii și profesorii lor s-au implicat în activitatea de cumpărare a materialelor și de confecționare a ornamentelor. În această activitate s-au implicat conducerea administrativă a școlii și cadrele didactice: Hajdu Edit, Tapaszto Mihaela, Loredana Stan, Gabriel Rotar, Teglas Anna, Adina Ilea, Virag Melinda, Cornelia Căpușan, Enyedi Erika, Călin Zborovsky, Beres Erzsebet, Marcela Berar, Aszalos Rozalia. „Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar cadourile sunt la mare căutare, astfel vă anunțăm că elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Luduș au realizat cu talent, migală și dragoste frumoase decorațiuni de Crăciun. Plăcerea  lor va fi completată de bucuria celor care vor beneficia  de activitatea lor caritabilă. Elevii și cadrele didactice vă doresc tuturor să aveți sărbători fericite!”, a declarat prof. dr. Marcela Berar.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE