Home / Comune / Balul Ionilor revine la Lunca Tecii

Balul Ionilor revine la Lunca Tecii

Distribuie

Tradiţia începutului de an la Lunca Tecii se leagă de Balul Ionilor, eveniment de tradiţie pentru luncani. Așa se face că sâmbătă, 7 ianuarie,  luncanii vor organiza o nouă ediție a tradiționalului Bal al Ionilor, găzduit și în acest an de Căminul Cultural din Lunca Tecii.

Vestea balului adusă de călăreți

Vestea balului va fi dusă oamenilor de către călăreţii satului , cei care în fiecare an  dau de ştire pe uliţele satului despre balul care urmează să aibă loc seara la Căminul Cultural din Lunca.

Locul de adunare al călăreţilor  va fi  centrul comunei, în faţa primăriei de unde  vor porni să anunţe satul despre Balul Ionilor, cu deja binecunoscutul mesaj : „Oameni buni de omenie, vă poftim la veselie. În ziua de Bobotează, se cântă și se dansează. La Căminul Cultural se va ține mare bal. Vin oameni mulți de pe sate, să ne distrăm ca la carte. Noi vă invităm la bal, în costum tradițional. Anunțați neamurile toate, și din celelalte sate. Vă așteptăm la bal”.Vestea balului fiind dată, călăreții se vor retrage  la casele lor până spre seară, ora 19:00. când căminul cultural se va umple de lume,  îmbrăcată în costum popular pentru  petrece pe cinste până spre dimineață.

Invitați speciali ai balului din acest an sunt soliștii Mihaela Botoș Lateș, Ionel Botoș, instrumentiștii Lucian Molnar, Paul Bitiurcă, Cristi Grama și DJ Alex. Intrarea la bal este de 25 de lei de persoană, portul popular fiind obligatoriu pentru participanți.

Alin ZAHARIE


De asemenea, verificati

Accident pe strada Iernuțeni din Reghin

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au fost solicitați să intervină joi, 2 februarie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.