BILANȚ. Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni, ”sigur și eficient” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2499 Vizualizări

BILANȚ. Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni, ”sigur și eficient”

În cursul anului 2022, Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni a realizat venituri în valoare de 91.604.126 de lei, înregistrând o creștere cu 22,38% față de anul 2021, ”creștere influențată în cea mai mare parte de sumele din fonduri europene”, a anunțat, recent, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, în Raportul de activitate aferent anului 2022.

În același an de referință, se informează în Raport, Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni ”a trecut cu succes și prin procesul de acreditare, realizat de ANMCS”, dovedindu-se astfel, încă o dată, ”implicarea tuturor angajaților pentru îndeplinirea indicatorilor/ cerințelor impuse de autorități pentru un spital sigur și eficient.”

”Anul 2022 a fost anul când s-a reînceput reintrarea în normal, din punct de vedere medical, după doi ani de restricții și limitări în contextual pandemiei COVID-19. În acest an am realizat opt modificări de structură aprobate de DSP Mureș, transformând secții și compartimente în zone pentru pacienții suspecți și pozitivi COVID19, pentru limitarea și reducerea riscurilor de contaminare la nivelul spitalului, reușind să ne adaptăm situațiilor dificile și să oferim tot sprijinul pacienților, indiferent de patologie, cu toate aceste dificultăți reușind să ne îndeplinim obiectivele”, a explicat Péter Ferenc.

În ceea ce privește numărul de pacienți externați în decursul anului 2022, acesta a fost de 7.601 ”care au beneficiat de 139.778 (zile contabile) zile de spitalizare.”

Totodată, în Raport se mai precizează că Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni este un spital ”de tip general” care deservește populația loco-regională, compusă din locuitori ai municipiului Târnăveni cu 21.000 de locuitori și 36 de sate cu 40.000 de locuitori, precum și satele limitrofe ale județelor Alba şi Sibiu, dar şi cazuri de psihiatrie, practic din toată țara.

”Spitalul dispune de 560 de paturi și oferă următoarele categorii de servicii medicale: servicii de spitalizare continuă în regim DRG în secțiile: Medicină internă, Obstetrică-ginecologie, Neurologie, Chirurgie generală, ORL, Ortopedie, Dermato-venerologie, Boli infecțioase, Psihiatrie, Pediatrie; servicii de spitalizare continuă cronici în secțiile: Interne cronici, Psihiatrie cronici permanenți (durată lungă de spitalizare), Psihiatrie cronici temporari; investigații paraclinice de laborator de analize medicale, radiologie și imagistică medicală, anatomie patologica, explorări funcționale; examinări de specialitate în cabinetele medicale din cadrul Ambulatorului Integrat în specialitățile: Interne, Chirurgie generală, Neurologie, Dermato-venerologie, Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, ORL, Ortopedie, Endocrinologie, Urologie, Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Oftalmologie, Psihiatrie, Cardiologie”, a sintetizat președintele Consiliului Județean Mureș.

Conform paginii web www.spitaltarnaveni.ro, Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni are următoarea structură de conducere: ec. Zsuzsanna Megheșan – manager, ec. Violeta Pop – director financiar contabil, dr. Adrian Vulciu – director medical și as. med. pr. Szakacs Tunde – director de îngrijiri medicale.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE