FOTO: Premierul Nicolae Ciucă la Reghin. De la lactatele de Ibănești, la tractoarele fabricate de IRUM SA Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6604 Vizualizări

FOTO: Premierul Nicolae Ciucă la Reghin. De la lactatele de Ibănești, la tractoarele fabricate de IRUM SA

Vizita Prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă efectuată azi în județul Mureș cu prilejul aniversării celor 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații  Speciale Târgu Mureș a prilejuit vizitarea câtora unități economice din județ, printre care și două companii reghinene importante în peisajul economic județean și național. Alături de Nicolae Ciucă, a fost prezent și liderul PSD, Marcel Ciolacu, precum și liderii județeni ai PSD și PNL, respectiv Dumitrița Gliga și Ciprian Dobre.

Vizită la fabrica Mirdatod

Primul popas a fost la Fabrica de Lactate Mirdatod Prod SRL, prilej pentru premier să viziteze cea mai mare unitate de prelucrarea laptelui cu capital integral autohton din România.

„A fost o mare cinste și onoare pentru noi să-l avem oaspete în fabrica noastră de la Reghin pe premierul României, Nicolae Ciucă. Atât domniei sale cât și și domnului Marcel Ciolacu le-am povestit despre problemele întâmpinate de către noi. De asemenea le-am povestit și de ajutoarele care ne-au fost date de către guvernele succesive în ultimii 28 de ani de când activăm noi. Sper ca informațiile noastre au ajuns unde cred eu că este important. Din informațiile noastre și din competența acestui guvern am speranța vă cor ieși legi, iar aplicabilitatea acestora să fie  în așa fel încât industria de lapte, ca  și  oricare industriei din România  să nu moară. Suntem într-o  perioadă după pandemie, cu război, fapt pentru care nu avem predictibilitate. De asta e foarte greu acum în business, ca atare trebuie o atenție sporită. Sperăm ca după această vizită a premierului la Reghin, țăranul român, fermierul  să fie ajutat cu o formă de sprijin astfel încât să nu fie omorât de către materia primă din străinătate. Astăzi din păcate se întâmplă acest lucru. Este o problemă destul de gravă pentru sectorul în care noi activăm, respectiv  producția de lactate”, a precizat Todoran David, unul din acționarii SC MIRDATOD Prod SRL.

Popas la IRUM SA

Vizita în municipiul Reghin a continuat la Compania IRUM SA unde Premierul Nicolae Ciucă a putut descoperii procesul tehnologic și nu în ultimul rând utilajele produse la Reghin din domeniul forestier și agricol.

„Am avut parte de o vizită importantă cu oameni de la cel mai înalt nivel, premierul Ciucă și Președintele PSD, Marcel Ciolacu.  Ne bucurăm că autoritățile statului își apleacă privirea și în zona sectorului privat. Noi tot ce am avut de făcut a fost doar să le arătăm că sunt și firme autohtone care produc ceva cu adevărat. Le-am arătat gabrica, începând de la procesul nostru de producție până la utilajele pe care noi le producem. Mereu există o speranță că lucrurile vor merge înspre mai bine, chiar și după o astfel de vizită. Probabil, e nevoie de timp ca lucrurile să se schimbe major. Important este ca picătură cu picătură  să se mai schimbe câte ceva și în zona aceasta. Sperăm ca în viitor autoritățile statului să acorde atenție mai mare și firmelor private cu capital autohton”, a precizat Andrei Oltean, director de dezvoltare în cadrul Grupului de firme IRUM & MAVI SA.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE