<strong>Újra Kovászna megye településén: CSERNÁTON-ban tartózkodik szombaton,  <em><u>2023 március 18.- án </u></em>a méhnyakrákszűrést végző mobil nőgyógyászati karaván</strong> Sanatate
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Újra Kovászna megye településén: CSERNÁTON-ban tartózkodik szombaton,  2023 március 18.- án a méhnyakrákszűrést végző mobil nőgyógyászati karaván

Meghívjuk a 24-64 éves Csernáton-i  lányokat, hölgyeket, hogy vegyenek részt a szűrési programban, amelynek keretén belül ingyenes Babeş-Papanicolau/HPV tesztelésre kerül sor. Ezen program a méhnyakrák megelőzését, korai felismerését hivatott szolgálni.

Kovászna megye újabb településén tartózkodik2023. március 18- án – szombaton– a méhnyakrákszűrés céljával elindított mobil nőgyógyászati rendelő a következő program szerint:

  • Csernáton – 10.00 órától (Családorvosi Rendelők udvarán);

Megkérjük a hölgyeket hozzák magukkal a személyazonossági igazolványukat.

Előzetes jelentkezésüket várjuk a családorvosoknál.

,,A méhnyakrák egyre több 35-55 év közti nőt érint, éppen abban az életperiódusban  amikor leginkább aktívak úgy a karrierük, mint a család szempontjából.

A redszeres szűréssel (screening) időben felderíthetőek a sejtszintű elváltozások.

Ezek korai felfedezése, valamint a korai stádiumban levő méhnyakrák megfelelő kezelése teljes gyógyulást is jelenthet.

Az invazív méhnyakrák előfordulása 90% -ban megelőzhető a szűrési programokon rendszeresen résztvevő nők körében. Vagyis, 10 méhnyakrák esetből 9 megelőzhető szűréssel. Minden nőnek tudatosítania kell egy rendkívül fontos dolgot- a méhnyakrák megelőzhető. Vagyis, vegyenek részt a szűrésen, ezáltal megelőzhető ez a kór!,, nyilatkozta Dr. Cosmina Cristina UZUN adjunktus, Projekt Manager.

Ezen szűrési program keretén belül, a 24-29 éves korosztály esetében Babeş-Papanicolau tesztelésre kerül sor, a 30-64 évesek körében pedig HPV meghatározásra a sejtszintű elváltozások felderítése céljából.

A program biztosítja a finanszírozását teljesen INGYENESEN az összes orvosi szolgáltatásnak, legyen az szakorvosi vizsgálat,  Babeş-Papanicolau teszt, HPV (Humán Papilloma Vírus) meghatározás, kolposzkópia, a méhnyak rák előtti állapotnak megfelelő elváltozásainak kiderítése és kezelése, szociális és pszihés támogatás.

A szűrőtevékenység a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Sürgösségi Kórház Program a méhnyakrák megelőzésére, korai felfedezésére és kezelésére a Központi Régióban (cod SMIS 138603) elnevezésű projektje keretén belül zajlik, amelyet a ,,George Emil Palade,, Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológia Egyetemmel való partnerségben végzik.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE