Home / Cultură / ”Nuanțe ale naturii”, la Palatul Toldalagi din Târgu Mureș

”Nuanțe ale naturii”, la Palatul Toldalagi din Târgu Mureș

Distribuie

Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești în parteneriat cu Muzeul Județean Mureș organizează marți, 4 aprilie, de la ora 17.00, expoziția „Nuanțe ale naturii”, care se va desfășura în sălile de expunere temporară din Palatul Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară din Târgu Mureș.
Gazdele evenimentului de deschidere vor fi Etelka Páll, artist popular și Emese Virginás-Tar, muzeograf la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș. Vernisajul va fi completat de concertul de țitere susținut de formația Fagyöngy.

”Expoziția „Nuanțe ale naturii” a fost realizată inițial de către Asociația „Iharos” din Ungaria, în primăvara anului 2022, în cadrul seriei de evenimente „Meșteșuguri vechi și rare”. Expoziția a fost creată de doi artiști, care cunosc tainele torsului lânii, utilizând lână vopsită cu plante tincturiale: împletitoarea din nuiele, artistul popular Ilona Kozama și țesătoarea, vopsitoarea cu plante tincturiale, artistul popular Etelka Páll. Expoziția poate fi vizitată până pe 4 iunie 2023, în Palatul Toldalagi, Piața Trandafirilor nr. 11, de marți până vineri, între orele 9.00 și 16.00, sâmbătă, între orele 9.00 și 14.00, dumincă, între orele 9.00 – 13.30. Intrarea la vernisaj este liberă”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.
Tarifele de vizitare sunt următoarele: 15 lei pentru adulți, 7 lei pentru pensionari și 3 lei pentru elevi și studenți.

(Redacția / Foto: Muzeul Județean Mureș)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.