Veste bună pentru mureșenii de pe câmpie: au început lucrările la magistrala de apă Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2164 Vizualizări

Veste bună pentru mureșenii de pe câmpie: au început lucrările la magistrala de apă

“Lucrările la aducțiunea de apă Luduș – Grebenișu de Câmpie au început, după ce amplasamentul a fost predat constructorului SC Aqua Serv Cluj SRL ieri, 11 mai. Este vorba, așadar, de un nou pas important făcut pentru ca mureșenii de pe câmpie să aibă apă potabilă sigură și de calitate la finalul acestui an.” a anunțat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

Lucrările demarate fac parte din contractul pentru primul lot licitat din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 – Zona Luduș-Grebenișu de Câmpie”. Licitația pentru acest contract a fost adjudecată în 28 martie 2023, după ce, în aceeași lună, Guvernul României condus de premierul Nicolae Ciucă a semnat contractul de finanțare pentru magistrala de apă.

“Magistrala “Apă pe câmpie” de la Luduș la Grebenișu de Câmpie rămâne o prioritate asumată în fața mureșenilor. Ne apropiem tot mai mult de momentul decembrie 2023, când pe câmpia mureșeană vom avea o infrastructură modernă, cu apă de calitate, din sursă sigură. Am ținut în permanență legătura cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul investițiilor și proiectelor europene, domnul Ioan Marcel Boloș, prefectul Mara Togănel și ceilalți colegi liberali care s-au implicat activ în proiect tocmai pentru a ne asigura că urmărim toate fazele legale și susținem prin toate pârghiile această investiție. Urmează alte două licitații pentru contractele de lucrări, care se apropie de final, urmând a fi stabilite firmele câștigătoare.” a mai afirmat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

Semnarea contractului de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 – Zona Luduș – Grebenișu de Câmpie” va aduce în județul Mureș peste 133 milioane de lei fără TVA, cu 94% fonduri publice nerambursabile.  

S.G.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE