Percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 664 Vizualizări

Percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc

La data de 19 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și de mare risc. 6 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore.

„Din cercetări a reieșit că, în primele 6 luni ale acestui an, persoanele bănuite, dintre care 2 minore, fiind constituite într-un grup infracțional organizat, ar fi deținut și comercializat droguri de risc și de mare risc, în județul Mureș, printre cumpărători regăsindu-se și persoane minore.

Astfel, substanțele psihoactive ar fi fost procurate, de regulă, de către liderul grupului, care le-ar fi remis celorlalți bănuiți, în scopul comercializării către diverși clienți, vânzând și el la rândul lui.

Totodată, după ce le-ar fi vândut, jumătate din suma obținută ar fi fost remisă liderului grupului, de fiecare membru.

De asemenea, aceste substanțe ar fi fost ambalate în pliculețe din plastic și ar fi fost vândute clienților cu sume cuprinse între 80 și 100 de lei pe bucată, iar legătura cu clienții s-ar fi realizat telefonic, online sau direct pe stradă„, se arată într-o informare a Biroului de Presă al IPJ Mureș.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 30 de grame de substanță cu conținut de 3 – CMC, 17 telefoane mobile, un cântar electronic de precizie și 3 grindere care prezintă urme de materie vegetală, de culoare verde-olive, cu miros și aspect specific cannabisului.

Totodată, au fost descoperite și indisponibilizate rezină de cannabis (hașiș), cannabis, mai multe țiple din plastic, tip ziplock, transparente, care prezintă urme de substanță pulverulentă de culoare albă și aproximativ 500 de țiple din plastic, transparente, de tip ziplock, fără conținut.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 9 mandate de aducere.

Astfel, la data de 19 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani.

Ulterior, la data de 20 iulie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă pentru 5 dintre persoanele bănuite.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și Harghita, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Biroul de Presă al IPJ face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa foto: IPJ Mureș & DIICOT

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE