FOTOREPORTAJ: Tabără urbană de educație financiară, la Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 517 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Tabără urbană de educație financiară, la Târgu Mureș

Banca Naţională a României (BNR) prin intermediul Agenției din Târgu Mureș, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Finanţelor (MF) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) au organizat, în perioada 28 august – 1 septembrie 2023, prima ediţie a proiectului ”Tabăra urbană de educaţie financiară”, la sediul din Târgu Mureș.

Proiectul este derulat anual, în baza unui protocol de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare, şi este dedicat elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a. În acest an, elevii care au avut prilejul să fie parte a acestei experienţe aparțin unităţilor şcolare din Târgu Mureș.

”Pe parcursul celor cinci zile ale taberei, specialişti din cadrul BNR, ASF, MF şi ARB au prezentat şi explicat noţiuni şi concepte financiar-bancare. Elevii au învățat despre diferitele modalități de administrare, investire și economisire a banilor, îmbogățindu-și cunoștințele și cu informații  despre istoria leului, istoria Băncii Naționale a României și elementele de siguranță ale bancnotelor. Acest program abordează o metodologie de predare non-formală, denumită edutainment – education through entertainment. Activităţile se bazează pe o tehnică multi-senzorială, care determină o învăţare accelerată, copiii fiind în permanenţă implicaţi în procesul de educaţie”, au informat reprezentanții Agenției BNR Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE