VIDEO – O nouă contestație a soților Gliga, refuzată de magistrații Curții de Apel Târgu Mureș Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2119 Vizualizări

VIDEO – O nouă contestație a soților Gliga, refuzată de magistrații Curții de Apel Târgu Mureș

După ce Tribunalul Mureș a decis luni, 4 decembrie, prelungirea măsurii de arest preventiv, pentru încă 30 de zile, față de Claudia și Dumitru Gliga, socrii primarului băimărean Cătălin Cherecheș, cei doi acuzați au depus joi, 7 decembrie, o contestație, fiind aduși în jurul orei 11:00 în fața magistraților de la Curtea de Apel Târgu Mureș.

În urma deciziei magistraților de a prelungii mandatul de arestare pentru încă 30 de zile, soții Gliga au despus o contestație cu speranța că judecătorii vor aproba cererea acestora de cercetare în libertate. Astfel, joi, 7 decembrie, socrii edilului băimărean au fost aduși din nou în fața instanței, la Curtea de Apel Târgu-Mureș, pentru a-și susține pledoaria, însă, după aproximativ o oră, contestația le-a fost respinsă și de acestă dată. Cei doi inculpați au mai depus o contestație în data de 13 noiembrie, în speranța că vor fi cercetați în stare de libertate, însă, la fel ca și acum, judecătorii au respins cererea lor.

Amintim că cei doi acuzați sunt vizați într-un dosar de dare de mită, după ce, la începutul lunii noiembrie au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să ofere suma de 50.000 de euro mamei unei judecătoare care se ocupa de cazul ginerelui lor, astfel încât aceasta să pronunțe o soluție favorabilă în dosarul de corupție ce îl viza pe edil.

Vasile Costea, avocatul familiei Gliga, în urma contestației

A avut loc contestația și așteptăm rezultatul”, a declarat avocatul familiei Gliga, Vasile Costea, la scurt timp după încheierea discuțiilor. „E vorba de o procedură legală în urma căreia trebuie să așteptăm. E o chestiune de analizare a probatoriului și a neceseității arestului preventiv. Tocmai de aceea eu nu vă pot spune foarte mult”, a adăugat acesta.

Ulterior, Curtea de Apel Târgu-Mureș a publicat un comunicat în care se precizează că cea de-a doua contestație celor doi acuzați a fost respinsă, mai mult de atât, cei doi reghineni au fost obligați să plătească statului suma de 100 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei.

Redăm mai jos decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Târgu-Mureș:

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1  lit. b) rap. la art. 204 alin. 7 – 9 şi art. 203 alin. 5 Cod procedură penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpați împotriva Încheierii penale nr. 66/DL din data de 4 decembrie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş în dosar nr. 6425/102/2023 şi menţine încheierea penală atacată.

În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura soluţionării prezentei contestaţii.

Definitivă.

Dată şi pronunţată în şedinţa camerei de consiliu astăzi,  7 decembrie  2023”.

Cât despre fiica acestora, Tabita Gliga Cherecheș, soția primarului maramureșean, procurorii nu au găsit nicio probă care să ateste implicarea acesteia în acțiunea părinților săi. Totuși, tânăra a fost prezentă și astăzi la contestația părinților săi pentru a-i vedea, refuzând, și de această dată, să ofere vreo declarație.

Lorena PINTILIE

Foto: Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE