Au sosit primele berze în județul Mureș Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Au sosit primele berze în județul Mureș

Primele semne ale creșterii temperaturilor nu sunt doar scăderea cazurilor de viroze înregistrate la nivelul județului Mureș,  ci și venirea primelor perechi de berze, păsările migratoare care pe parcursul sezonului rece migrează spre Africa de Sud și se întorc în țările europene odată cu încălzirea vremii, parcurgând o distanță de aproximativ 10 mii de kilometri.

Berzele sunt cunoscute pentru eleganța lor în zbor. Ele sunt adesea asociate cu simboluri pozitive, cum ar fi pacea, libertatea și eleganța, fiind considerate semne ale primăverii sau simboluri ale norocului și al începuturilor noi. În anumite culturi, legenda spune că berzele aduc copiii nou-născuți în lume, ceea ce le conferă un simbolism al nașterii și al începutului vieții. De asemenea, ele sunt adesea văzute ca simboluri ale familiei și al legăturilor strânse, deoarece se spune că berzele sunt perechi de-a lungul vieții.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Asociației Visit Mureș, județul Mureș găzduiește circa 150-200 de perechi de berze, iar cele mai multe dintre acestea se regăsesc în localitatea Dumbrăvioara, denumită și Satul berzelor, situată la aproximativ 16 km de Municipiul Târgu Mureș. În această localitate, administrația locală monitorizează video două cuiburi de berze, pentru a fi la curent cu viața acestor păsări, iar mureșenii pasionați de acest subiect pot urmări ciclul de viață al celor două perechi de berze, accesând link-ul următor: https://milvus.ro/webcams/storkcam2/ .

M.R.

Sursa foto: FreePik

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE