Noi suntem români, noi suntem români… Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Noi suntem români, noi suntem români…

alex_poza_noua_e7e441.jpgAm primit ieri pe mail un text interesant despre… taxe. Despre cine cât câştigă din comercializarea combustibilului. Despre taxa de „solidaritate” la devalizarea unei bănci. Deşi nu-mi asum paternitatea asupra lui, am decis că acesta merită, totuşi, transmis mai departe.
„Am căutat taxele incluse în benzină de la 1 ianuarie 2012: acciza este de 467 euro/tonă, taxa de drum este de 125 euro/tonă, taxa de solidaritate (câte un cent/litru – motivul este acoperirea prejudiciului creat în urma falimentului Bancorex), adică 10 euro/tonă. Producătorul are preţul de aproximativ 370 euro/tonă. Astfel, rezultă următorul preţ pe tona de benzină: 370 + 467 + 125 + 10 = 972 euro/tonă (taxe şi accize). Se adaugă TVA de 24 %, adică 233.28 euro.Totalul este de 1205.28 euro/tonă. Un litru de benzină este 1,205 euro, aproximativ 5.15 RON. Producătorul încasează 370 euro/tonă. Statul încasează 835.28 euro/tonă. Aşa că, oameni buni revolta este un cuvânt prea mic, dar dă mai departe dacă eşti român!”
Vorbind despre motorină, întâmplător sau nu, în Europa doar în Lituania, Polonia şi Luxembrug se practică preţuri mai mari decât în România. Ţara noastră are resurse importante de petrol şi totuşi plătim la pompă ca şi cum n-am avea nicio picătură de la Mama Natură. Fără să crâcnim. Resemnaţi. Noi suntem români, noi suntem români…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE