Mieii, scoși la vânzare în piețele din Mureș Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1200 Vizualizări

Mieii, scoși la vânzare în piețele din Mureș

DSC_6025Singura piaţă autorizată pentru comercializarea mieilor din Târgu-Mureș este cea situată pe strada Cuza Vodă, care a deschis în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale un punct de sacrificare a mieilor monitorizat și autorizat veterinar, amenajat corepunzător pentru desfășurarea activității.

2În Joia Mare, crescătorii de animale și-au adus mieii la vânzare în piață, problema lor fiind legată de preț, considerat de cumpărători prea mare. „Am venit cu mieii la piață să facem un ban dar, din păcare, vânzarea merge tare prost din cauză că lumea nu prea are bani. Prețul de vânzare la miel viu este de 10 lei/kilogram. Muți vor să scad prețul la 7 lei, dar nu pot lăsa din preț, altfel muncim degeaba. De dimineață, am reușit să vând doar patru miei, din cei 20 cu care am venit la piață. Munca cu animalele este foarte grea, ne-a ajuns cuțitul la os. De vină sunt guvernanții. Acasă avem un efectiv de 400 de oi. Norocul nostru a fost că am mai vândut la arabi, care au plătit bine, nu a fost niciun bai. După cum merge treaba nu știu dacă se mai merită să creștem animale, doar muncim și nu ne alegem cu nimic”, a povestit Ioan Gal, crescător de ovine din Iclănzel.

1Nemulțumiți au fost și cumpărătorii, care au fost nevoiți să aștepte ore în șir pentru a ajunge la punctul de sacrificare amenajat în Piața Cuza Vodă. Cei care și-au cumpărat mielul de la producători au avut de plătit o taxă de 18 lei plus predarea pieii animalului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE