Profitul Romgaz, diminuat. Motivul invocat de conducerea companiei Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 350 Vizualizări

Profitul Romgaz, diminuat. Motivul invocat de conducerea companiei

111Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş a raportat pentru primele şase luni ale exerciţiului financiar 2016 o cifră de afaceri de 1,84 miliarde lei, în scădere cu 17,23 puncte procentuale comparativ cu perioada similară a anului 2015, când afacerile derulate au atins valoarea de 2,23 miliarde lei. De asemenea, un uşor recul se înregistrează şi în privinţa profitului net, care s-a diminuat cu 19,74%, de la 766,6 milioane lei în primele şase luni ale anului 2015, la 615,3 milioane lei la data de 30 iunie 2016.

Profitul, “în linie cu proiecţia bugetară”

Raportul semestrial privind activitatea economico-financiară a societăţii în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016 este asumat de Aurora Negruţ – preşedintele Consiliului de Administraţie, Marius Virgil Metea – director general şi Lucia Ionaşcu – director al Departamentului Economic şi a fost făcut public vineri, 12 august, pe site-ul www.romgaz.ro. “Comparativ cu perioada similară a anului precedent, performanţele societăţii în semestrul I 2016 au fost afectate în principal de diminuarea cu circa 6% a cererii de consum a gazelor naturale pe piaţa din România. Profitul net, în valoare de 615,3 milioane lei, este în linie cu proiecţia bugetară (+0,65%), deşi în scădere faţă de perioada comparativă a anului 2015 (-19,74%). Explorarea intensivă a zonei de mare adâncime onshore a condus la realizarea celei mai mari descoperiri de hidrocarburi a Romgaz din ultimii 30 de ani de circa 25-27 miliarde metri cubi”, precizează autorii raportului, în cadrul subcapitolului destinat performanţelor societăţii. “Diminuarea cu 421,27 milioane lei, a cifrei de afaceri din vânzarea gazelor naturale, atât a celor din producția Romgaz, cât și a celor achiziționate în vederea revânzării şi din asocieri a fost compensată în mică măsură de majorarea veniturilor din vânzarea de energie electrică și servicii de înmagazinare gaze în depozite şi servicii auxiliare”, se mai menţionează în raport.

7 administratori

Romgaz SA Mediaş este administrată de un Consiliu de Administraţie alcătuit din 7 persoane, care la data de 30 iunie 2016 avea următoarea componenţă: Aurora Negruţ (Ministerul Energiei, preşedinte), Ecaterina Popescu (SC Chimforex SA, membru), Virgil Marius Metea (Romgaz SA, membru), Jansen Petrus Antonius Maria (Associate Lecturer London School of Business and Finance, membru), Dumitru Chisăliţă (Universitatea “Transilvania” Braşov, membru), Sebastian Gabriel Tcaciuc (Auris Capital, membru) şi Aristotel Jude (Ministerul Energiei, membru).

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE