Share
Home / Altele / Se majorează salariul minim brut pe economie

Se majorează salariul minim brut pe economie

 

Salariul minim brut pe economie se va majora cu 16% de la 1 februarie, iar angajatorii care nu vor crește remunerațiile corespunzător vor fi amendați. Conform Hotărârii nr.1 din 6 ianuarie 2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, începând cu data de 1 Februarie 2017, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 ore, în medie, pe lună pentru anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră.

”Stabilirea salariului de bază sub acest nivel constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei  la 2000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă, precizează p.Inspector şef  Eva Man, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Măsuri pentru stabilirea prețului abonamentelor decontate elevilor care fac naveta

Tarifele maximale aplicate în anul școlar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea prețurilor abonamentelor de …

Share
Share