Home / Invatamant / Catalogul online, introdus în şcolile reghinene

Catalogul online, introdus în şcolile reghinene

Distribuie

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup, s-a adresat directorilor de unităţi de învăţământ prezenţi vineri, 15 septembrie, în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, la o şedinţă de lucru cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş prilejuită de începerea anului şcolar 2017-2018.

Resursa umană, în pericol

“Am venit din respect pentru instituţia pe care o reprezentaţi”, a spus, în debutul discursului, primarul municipiului Reghin. Totodată, Maria Precup a punctat rolul esenţial al resursei umane în asigurarea unui învăţământ de calitate şi s-a arătat deranjată de atacurile care apar în mass media împotriva dascălilor, un exemplu în acest sens fiind cifrele alarmante în privinţa abandonului şcolar.

„Ceea ce dumneavoastră faceţi pentru România este foarte ciudat apreciat. Aproape toată lumea, se vede des şi pe posturile de televiziune, dă în învăţământ, în calitatea învăţământului. Se discută de procentele de abandon şcolar, dar nimeni nu-şi asumă răspunderea. Pentru abandonul şcolar sunt convinsă că nu sunt de vină cadrele didactice, este de vină cultura poporului român, sunt de vină părinţii, viaţa pe care o ducem şi mica importanţă pe care o acordăm învăţământului. Dar suntem foarte puţini conştienţă că dacă noi nu punem această instituţie la locul de onoare, riscăm să pierdem ce a mai rămas din România neprivatizat şi anume resursele umane”, a afirmat edilul şef al municipiului Reghin, singurul primar din judeţul Mureş prezent la întâlnirea de lucru dintre conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş şi directorii unităţilor de învăţământ din judeţ.

„Depinde de noi, împreună, şi mai ales de dumneavoastră, şi cred că instituţiile care conduc România trebuie să dea putere învăţătorilor, profesorilor, cadrelor didactice”, a completat Maria Precup.

Respectul pentru dascăli, esenţiali

Totodată, primarul din „Oraşul viorilor” a fost de părere că dascălii trebuie trataţi cu respectul cuvenit, indiferent de vârsta acestora.

„Chiar dacă am 62 de ani încă îi spun „sărut mâna” profesoarei mele de Română cu care sunt prietenă. „Sărut mâna” înseamnă respect, nu vârstă. Şi eu spun „sărut mâna” cadrelor didactice, pentru că avem nevoie de dumneavoastră şi sper ca prin măsurile legislative care s-au luat să facem să fie şi motivaţi”, a precizat Maria Precup.

Burse de merit şi catalog online, la Reghin

Nu în ultimul rând, Maria Precup a subliniat că la nivelul municipiului Reghin autorităţile locale au demarat proiectul care vizează funcţionarea catalogului online în toate şcolile.

„În Reghin, din acest an am extins acordarea de burse de merit de la clasa I până în clasa a XII-a, pentru a-i motiva şi pe cei mici să câştige primii bani pentru că au învăţat bine. Am avut un proiect îndrăzneţ pe care l-am dus la bun sfârşit. Încă nu am făcut o evaluare, dar a meritat. Am dotat fiecare cadru didactic din municipiul Reghin cu o tabletă şi internet nelimitat pentru catalogul online, pentru ca părinţii, care sunt foarte ocupaţi, să aibă acces la situaţia copiilor. Proiectul nu a fost primit cu foarte mult entuziasm, poate trebuia făcută o pregătire în prealabil, dar e extraordinar ca dascălii să aibă tablete de calitate şi internet nelimitat pentru a nu-şi epuiza disponibilul de pe telefonul personal sau pentru a nu-şi epuiza timpul în comunicarea cu părinţii”, a mai spus edilul şef al municipiului Reghin.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.